Vilafranca ja ha canviat tots els fanals per leds

Aquesta millora energètica redueix l’expulsió de CO2 i també la contaminació lumínica

L’Ajuntament de Vilafranca ja ha canviat la gran majoria dels fanals del municipi per a millorar l’eficiència energètica de la població i evitar una gran contaminació. Els fanals de LED, que omplin ara els carrers de Vilafranca, contribueixen a aquesta millora energètica minoritzant l’expulsió de CO2 i reduint la contaminació lumínica que provocaven els anteriors fanals de mercuri. A més, s’aconsegueix una reducció d’un 70% de la factura elèctrica.

Aquesta renovació porta fent-se progressivament des de fa 10 anys enrere mitjançant ajudes i, també, amb fons propis de l’Ajuntament de Vilafranca. Amb una subvenció de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la millora de l’eficiència energètica dels municipis s’han pogut modificar més de 300 fanals de tres zones. A més, aquesta ajuda de l’IVACE té una peculiaritat, i és que la meitat del valor es dona per fons perdut, és a dir, va directament a l’Ajuntament; mentre que la resta es dona a mode de préstec i es va tornant durant 10 anys gràcies a l’estalvi produït per la reducció de la factura elèctrica.

L’obra s’ha dut a terme entre finals de l’any passat i principi d’aquest, i s’han canviat més de 300 fanals de 3 sectors diferents, el 3, el 5 i el 7. Aquest sectors comprenen una part del casc antic i del carrer Costeres Eres, la zona que envolta els carrers Reberendo Juan Puig, Morella i Grup Francolí, i la zona final de l’Avinguda del Llosar, des del carrer Trinquet fins Santa Bàrbara passant també per la zona del poliesportiu i el camp de futbol.

La licitació va eixir amb un import de 97000€, sent la empresa adjudicatària Elecnor servicios y proyectos, SAU i reduint-se l’import de licitació a 82.880,79 €.

Així doncs, ara per ara ja es pot gaudir d’uns nous fanals LED, substituïts i ja operatius, que contribuiran a la millora de l’eficiència energètica, a l’estalvi i a la lluita per reduir la contaminació de Vilafranca.

Directe