Les obres del tram pendent de l’N-232 començaran “de forma imminent”

Així ho ha confirmat el ministre Óscar Puente

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha formalitzat per import de 20,7 milions d’euros (IVA inclòs) les obres de condicionament i reordenació d’accessos en la carretera N-232, en el tram Masia de la Torreta-Morella Sud, a la província de Castelló. L’anunci corresponent es publicarà pròximament en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El propi Ministre de Transports i Mobilidad Sostenible del Govern d’Espanya, Óscar Puente, ho ha apuntat a les xarxes socials.

“Abordem la millora d’últim tram de la N-232 al seu pas per Castelló amb una inversió de 20,7 M”, explicant que “les obres per a augmentar l’accessibilitat i la seguretat viària, completant la connexió entre el nord de la Comunitat Valenciana i Aragó, arrencaran de manera imminent”.

El PP creu que “importa més l’amnistia
que l’aprovació dels pressupostos”

Aquesta confirmació arriba la mateixa setmana en la que el Partit Popular de Morella assegurava que “Pedro Sánchez deixa en suspens l’execució del tram de l’N-232 a Morella perquè importa més l’amnistia que l’aprovació dels pressupostos”, “Esta urgència” del president del Govern Pedro Sánchez “és la que deixa a Espanya sense Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i provoca que este últim tram que acumula anys de retard es veja afectat i alentit per l’efecte d’una política més ocupada a assegurar butaques que a resoldre els problemes de la gent”. Així ho entén el portaveu del Partit Popular a Morella, Jesús Ortí, qui estima “urgent i necessari” l’execució d’este últim tram que “millorara les comunicacions de Morella i la comarca amb la resta de la província i, en definitiva, ens fa més fortes”.

L’obra, que en 2021 “el PP reclamava que s’incloguera en els PGE i el PSOE rebutjava”, permetrà completar el projecte del port de Querol que, al seu entrendre “va llançar el Govern de Mariano Rajoy i avui és una realitat”. “Ara volem que s’execute l’últim tram i demanem que s’atenga la necessitat d’esta localitat que mereix tot el futur”, ha conclòs Ortí.

El diputat Ernest Blanch recorda
que l’obra està “adjudicada”

Per la seua part, el diputat autonòmic i portaveu d’Obres Públiques Ernest Blanch ha eixit des del PSPV-PSOE de Morella per a contestar i desmentir les afirmacions fetes pel portaveu del PP de Morella i assessor a la Diputació, Jesús Ortí entorn a la paralització del tram Morella-La Torreta com a conseqüència de la pròrroga dels Pressuposts Generals de l’Estat. Segons Blanch, “és evident que quant major és la ignorància, major és la tranquil·litat per afirmar qualsevol cosa per a despistar l’atenció de la gent en aquest tipus de bombes de fum, a les que ja estem acostumats”.

Segons Blanch, “des del PSPV de Morella ens resulta bastant curiós que ací a Morella es pose al mateix nivell, l’execució del tram “Morella – La Torreta” i el tema de l’amnistia. Ara que sabem que Feijóo va voler pactar de tot amb Junts per a ser president, supose que la mateixa veritat és la de la seua posició davant l’amnistia com aquesta falsedat de la paralització del tram de la 232.”

El diputat ha explicat que eixa part de la carretera N-232 serà una realitat de conformitat amb els terminis administratius, que, “evidentment ens agradaria a totes i tots que foren més àgils, però tot està complint-se en els termes previstos”.

El passat febrer ja es va anunciar des del PSPV de Morella l’adjudicació de la consultoria i assistència tècnica després d’haver adjudicat per més de 20 milions d’euros l’execució de l’obra a l’empresa Lantania. L’obra té les assignacions corresponents, i en ordre. I tot és previ a la pròrroga dels pressupostos, que ha sigut anunciada aquesta mateixa setmana pel Govern d’Espanya. Es pot entrar a la plataforma de contractació del ministeri de Foment i es pot comprovar que l’obra ja té la qualificació d'”adjudicada”, i tot és en atribució a partides ordinàries del pressupost existent.

El 4 de març van acabar els terminis per presentar recursos a les darreres adjudicacions de febrer i ara està pendent únicament de la signatura formal dels contractes, que en principi ha de fer-se en un mes aproximadament, fer el replanteig de les obres i iniciar-les formalment.

Per al diputat Blanch, “no té cap sentit eixa informació i eixe intent de confondre al personal. La pròrroga, no influeix en aquesta obra. Per a res. I tot va de conformitat al que s’ha establert”. Per tant les afirmacions del Partit Popular queden en “falses i malintencionades, o fruit de la ignorància més absoluta”.

Blanch ha reclamat que “valdria més ser prudents i veure d’on trauen els diners de totes eixes inversions que anuncia el Partit Popular a Morella i comarca, però que després no apareixen ni en els pressuposts, i que, en conseqüència, les fa inexistents a tots els efectes, com és l’ampliació del centre de dia de Morella, la reducció del pressupost de la residència o la desaparició de llocs de treball públic que fins ara es mantenien a la comarca donant servei a la ciutadania”.

Directe