Bernabé renuncia a optar a les 7 places de treball municipal

Li ho havien demanat tant el PP com el PSPV

Sangüesa al seu despatx, en una imatge recent

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa (Independents per Morella) s’ha vist obligat a renunciar a les set places d’ocupació pública a les quals optava en el propi consistori on governa dins del procés d’estabilització que porta a terme el consistori. La renúncia ha passat aquesta mateixa setmana pel registre de l’Ajuntament de Morella, signada pel regidor Javier Amela, segons ha pogut saber el setmanari Notícies.

La polèmica s’arrastra des de fa tres setmanes, donat a que el primer edil lde la ciutat s’havia presentat com a aspirant a fins a 7 llocs de treball del propi consistori, com ara a les places de periodista, ordenança de museuS, coordinador de cultura, coordinador de l’oficina de turisme, director de museus o, fins i tot, altres com oficial de brigada o operari de brigada. Altres dos membres de la llista de Independents per Morella i persones de l’entorn de la formació, com la pròpia parella de l’alcalde, s’han presentat a la borsa pública d’ocupació, alguns fins i tot en altres tants llocs diferents.

El document oficial de persones presentades al procés es va publicar en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) signat pel propi alcalde. A més, la decisió de cobrir les places es basa en una resolució d’Alcaldia de l’Ajuntament de Morella autoritzada el passat 2 de febrer, quan es va procedir a l’aprovació de la relació provisional d’admesos i exclosos del procés d’estabilització d’ocupació temporal per concurs i concurs oposició per a cobrir les vacants de l’Ajuntament.

Sangüesa governa en minoria l’Ajuntament de Morella des de juny de 2023, gràcies al suport del Partit Popular, un pacte que va posar fi a 32 anys de govern del PSOE en la localitat. Des del PP, en plenari, se li havia demanat que renunciés a optar als llocs de treball.

@comarquesnord.cat

Bernabé renuncia a optar a les 7 places de treball municipal — comarquesnord Morella ElsPorts Castelló ComunitatValenciana

♬ original sound – comarquesnord – comarquesnord

“No és suficient
amb la renúncia”

El líder de l’oposició, Rhamsés Ripollés ha assenyalat que “no és suficient amb la renúncia”. El PSPV ha demanat un ple extraordinari per a tractar el tema. “Com sabeu i vam conèixer pels mitjans de comunicació l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, es va presentar a 7 llocs de treball del propi ajuntament que presideix. Un fet que per a nosaltes, el partit socialista, no té cap tipus de justificació, com hem dit des del primer moment. Ara, tard i amb l’ocultisme que està caracteritzant a tota esta actuació per part de l’alcalde, sembla ser que ha presentat la renuncia al procés”.

Ripollés diu que “ja era hora, però les seues accions han sigut molt negatives, generen permanentment desconfiança i es demostra que la seua actuació no ha sigut la correcta, com veníem denunciant. Ha generat una situació insostenible. Haurà d’assumir la responsabilitat política que li pertoca. Durant tots estos dies no dona cap explicació solvent ni davant els mitjans, ni davant el ple i la ciutadania i fins i tot ens va obligar a demanar un ple extraordinari que a hores d’ara encara no s’ha convocat”.

El Partit Popular de Morella, per la seua part, ha celebrat la rectificació de l’alcalde que ha decidit renunciar per decret al procés d’estabilització de places al qual es va presentar. Jesús Ortí, portaveu del PP en el municipi, la va exigir en l’últim ple que o bé renunciara al seu càrrec públic com a regidor o bé renunciara al citat procés. “Va ser dijous passat 15 i hui coneixem per fi la seua decisió”.

Per a Ortí, “rectificar el seu error li honra” perquè “no es pot ser jutge i part en un mateix procés”. En aquest sentit, el PP manté el seu compromís de vetlar per “l’exemplaritat que s’exigeix als qui ostentem càrrecs públics”. “Hem de dignificar la política perquè és la millor eina per a millorar la vida de les persones”. I per aquest motiu “vam fer un pas en política per a ser útils i garantir el benestar dels veïns de Morella”. “Aquest és l’únic objectiu”.

Recorda Ortí que quan el PP li va donar el seu suport en llaures a garantir la governabilitat del municipi, “no era un xec en blanc”. “Avui celebrem que el temps que li hem donat per a avaluar la nostra oferta li haja portat a prendre aquesta decisió. És la millor possible”, ha conclòs el regidor.

Directe