Vilafranca es suma al projecte ‘Estellés als pobles’

En 2024 es commemora el centenari del naixement del poeta valencià

L’Ajuntament de Vilafranca s’ha sumat al reconeixement que el poble valencià està fent cap al gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés en l’any del centenari del seu naixement en Burjassot. La plataforma ‘Estellés als Pobles’ aglutina a 40 municipis, entre els quals es troba Vilafranca, juntament amb les tres universitats públiques valencianes per homenatjar Estellés amb activitats i actes que van des de representacions teatrals, de dansa o musicals fins a recitals, sessions audiovisuals, lectures o exposicions.

Al llarg de l’any s’informarà de les activitats que Vilafranca acollirà. “És un honor per a nosaltres reconèixer el llegat d’Estellés en el poble valencià i universal. És una de les figures artístiques valencianes del segle XX i és necessari fomentar cada vegada més el coneixement de la seua extensa obra. És un referent, i Vilafranca vol reivindicar la seua figura i obra en el 2024, any del centenari”, ha explicat l’alcaldessa de Vilafranca, Sílvia Colom.

L’acte de presentació del projecte ha comptat amb representants de cada entitat i organisme que en formen part. Pel que fa a Vilafranca, el regidor de Cultura del consistori, Carlos Àlvarez, i la tècnica de Cultura, Ana Querol, van participar en la sessió organitzada per l’Ajuntament de Burjassot, màxim impulsor de la iniciativa. Municipis de tot arreu de la Comunitat Valenciana uniran forces i programacions culturals per augmentar la llegada del poeta, escriptor, periodista i cronista valencià per a la posteritat.

Directe