La Diputació instarà el Govern d’Espanya i al Consell les inversions necessàries per a la província

El llistat d'accions i inversions pendents des de Madrid inclou el Parador de Morella

La Diputació Provincial de Castelló aprovarà en el ple que se celebrarà dimarts, 19 de desembre, una declaració institucional per a instar el Govern d’Espanya i al Consell les inversions necessàries per a la província de Castelló.

La Diputació s’unix perquè els pressupostos de 2024 del Govern Central i de la Generalitat de 2024 garantisquen el desenvolupament dels projectes pendents per a la vertebració del territori i la recuperació social de la província.

Per eixe motiu, el ple de la Diputació de Castelló d’este dimarts 19 de desembre aprovarà una declaració institucional a través de la qual tots els grups polítics amb representació en la institució provincial instaran el Govern d’Espanya i al Consell que impulsen els projectes pendents a la província.

Pel que fa a les inversions i accions que són competència del Govern d’Espanya, un dels assumptes pendents és el del finançament autonòmic.

En el text subscrit per tots els grups polítics s’insta el Govern d’Espanya que incloga ajudes al sector ceràmic de manera urgent i reduint la càrrega burocràtica.

Agilitzar i executar totes les actuacions necessàries per a protegir la costa de la província és una altra de les reclamacions al Govern Central, així com la necessitat de millorar la xarxa i servicis de Rodalia i treballar perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat al més prompte possible. En matèria d’infraestructures, des del govern provincial també es reivindica l’execució de la CV-10 per a vertebrar la província.

El llistat d’accions i inversions pendents per part del Govern d’Espanya també inclou la millora de casernes de la Guàrdia Civil de tots els municipis que ho requerisquen i la comissaria de la Policia Nacional de Vila-real; el finançament de les dues dessaladores de la província, les ajudes al sector citrícola, de l’olivar i la vinya de secà de la Comunitat Valenciana; la creació del Parador Nacional de Morella i que atenga i done compliment a les limitacions i criteris ambientals de la Generalitat Valencià quant a l’autorització de les instal·lacions energètiques de gran afecció al territori.

Pel que fa a les reivindicacions dirigides a la Generalitat Valenciana, la declaració institucional fa al·lusió a l’impuls de projecte de beneficiosos per a la província, a les ajudes al sector ceràmic i als problemes hídrics. L’escrit inclou instar el Consell a executar les infraestructures sociosanitàries i educatives necessàries per a la província i que reafirme l’aposta per l’aeroport de Castelló.

A més de tot això, la Diputació de Castelló insta a la Generalitat Valenciana a defensar el territori i al compliment de la legislació ambiental a l’hora d’elaborar informes, tramitar i autoritzar les instal·lacions energètiques de gran afecció al territori. A més, des de la corporació provincial sol·liciten tant a la Generalitat Valenciana com al Govern d’Espanya al fet que impulsen nous projectes i iniciatives per a frenar la despoblació. En conjunt, la declaració institucional contempla un conjunt d’accions i inversió necessàries per a sumar oportunitats, desenvolupament i futur a la nostra província.

Directe