Forcall es suma a la plataforma Holapueblo per atreure habitants

Connecta a persones disposades a poblar i emprendre, generant així activitat econòmica i social

Forcall des de l'aire, en una imatge recent

Forcall ha estat un dels municipis seleccionats per la plataforma HolaPueblo que des de fa quatre anys va emprendre un projecte per connectar nous habitants en municipis de zones en risc de despoblament. La plataforma Holapueblo, impulsada per Redeia, Ikea i AlmaNatura, enguany ha tingut que ampliar el seu radi d’acció davant la quantitat de pobles que s’han apuntat. Així en seran un total de 100 en tota Espanya els que prendran part de la iniciativa, 4 de la Comunitat Valenciana, entre ells Forcall.

La plataforma busque connectar a persones disposades a poblar i emprendre en el medi rural, generant així activitat econòmica i social.

De la província de Castelló han estat seleccionats Forcall i Castellnovo, segons Holapueblo, perque reuneixen els requisits de la convocatoria, és a dir, tenen menys de 5000 habitants, capacitat per oferir habitatge i serveis públics essencials i la possibilitat de connectar-se a internet.

Des que va començar el projecte, Holapueblo ha mostrat la seva capacitat per dinamitzar comunitats rurals. En les anteriors tres edicions al voltatnt de 133 persones, 51 famílies, han trobat la seva nova llar en 34 municipis amb perill de despoblament. En ells han contribuït a la creació d’una trentena de negocis.

Directe