Peníscola comptarà amb més d’un milió per a traslladar les antigues casetes de pescadors

La rehabilitació del Centre d'Estudis i la millora dels accessos al municipi, en els plans de l'administració autonòmica per a la localitat

L’esperada substitució de les antigues casetes de pescadors situades al costat de l’espigó del port pesquer de Peníscola serà una realitat en breu. Així ho ha confirmat el Director General d’Administracions Públiques, José Antonio Redorat, en la seva visita a la localitat del nord castellonenc. Ha estat en el propi port on Redorat ha compartit amb l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, els plans de l’executiu autonòmic per a Peníscola en matèria d’inversions.

L’obra s’iniciarà l’any pròxim amb una consignació, en el pressupost de la Generalitat, de més de mig milió d’euros i durant les següents dues anualitats l’administració autonòmica preveu invertir més de 700.000€ en aquesta actuació de millora de la zona portuària.

Les antigues casetes de pescadors presenten un avançat estat de deterioració per oxidació i la seva substitució ha estat una constant en els últims anys dins de les reivindicacions del sector en el municipi.
Redorat ha confirmat, a més, la inclusió en el pressupost de la Generalitat per a l’any pròxim la redacció d’un Estudi de Solucions de Valorització de la Muralla de Peníscola en l’Àmbit del Port Pesquer, tram medieval de la ciutadella que es troba en l’entorn portuari.

▸ Millores en els accessos a la localitat

L’execució de la rotonda prevista per a la intersecció de la Ratlla del Terme amb la N340 i l’estudi de millora de la connexió de la Avda Estació amb l’autopista són dues inversions també contemplades en el pressupost autonòmic, “necessàries i molt esperades” pel consistori peniscolà, tal com ha confirmat el seu primer edil, recordant “la importància de la millora de la seguretat d’aquestes vies d’accés a la població donat l’alt flux de vehicles que les transiten, especialment durant els mesos de major afluència de visitants”.

L’alcalde ha manifestat la seva satisfacció per la inclusió de l’estudi de duplicació de la CV141 en la seva connexió amb l’AP7 en el pressupost autonòmic “possibilitant que es pugui reprendre el projecte inicial previst per la Generalitat que contempla un doble carril en aquesta via”.

▸ Rehabilitació del Centre d’Estudis

El Consell ha consignat en els seus comptes per a l’any pròxim un milió d’euros per a la rehabilitació del recinte del Centre d’Estudis, situat en l’istme de la península peniscolana on el consistori preveu situar les noves dependències i serveis municipals. L’aportació autonòmica serà, en total, de tres milions d’euros, contemplats en els comptes autonòmics fins a 2026.

▸ Eliminació de l’Estació de Pretractament d’Aigües Residuals

“Per fi” així de contundent s’ha mostrat Martínez davant la voluntat de la Generalitat de reprendre el projecte d’eliminació de la EPAR i la finalització de les obres realitzades en l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Peníscola; “estem esperant des de 2015 que es realitzi aquesta actuació amb la qual es completarà l’obra iniciada amb la construcció de l’Estació Depuradora, el govern del Botànic la va guardar en un calaix” ha explicat Martínez.
Concretament es tracta de desmantellar l’estació de pretractament de les aigües residuals que hi ha sota l’edifici de l’antic ayuntemiento en Plaza Constitución per a connectar definitivament la EDAR amb la nova estació de bombament.

▸ Aposta conjunta per Peníscola de Cinema

El conveni de col·laboració de totes dues administracions per a la promoció de la ciutat plató per excel·lència del litoral castellonenc, comptarà en l’any vinent amb 190.000€ d’aportació per part de la Generalitat, gairebé el doble de l’import amb el qual es va iniciar, per a continuar treballant des del municipi i conjuntament en la creació de producte turístic no estacional i vinculat als escenaris de reconeguts rodatges que la localitat ha acollit en la seva dilatada trajectòria com a destí de produccions audiovisuals.

Directe