Compromís demana no retrocedir en drets de les dones en el 25N

Fajardo reivindica que les institucions públiques garantisquen l'accés a drets per part de les víctimes

La societat ha tornat a eixir al carrer el 25N per a reivindicar el Dia per l’Eliminació de la Violència contra la Dona. “Un dia més important que altres anys, per l’arribada a les institucions d’idees que volen fer-nos tornar al passat”, ha lamentat la diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo.

“Celebrem el Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones pel simple fet de ser-ho”, perquè “la violència masclista té moltes formes, i l’impacte en les seues vides, depèn en gran manera, en com les institucions garantim l’accés a drets per part de les víctimes, de les supervivents d’esta violència”.

Un dia com hui, cal reivindicar que “la vulneració de drets de les dones, traspassa el sistema sexe gènere, i es basa en el poder que el patriarcat exerceix sobre nosaltres. El poder de cosificar, humiliar, dominar, disciplinar, de generar por, o de restringir la llibertat, de les xiquetes, adolescents i dones. El poder d’avergonyir-se per una agressió sexual, de responsabilitzar a qui és víctima, en lloc d’assenyalar els agressors com a únics responsables”, ha assegurat Fajardo.

“No es pot fer un pas arrere en este aspecte, el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere que va aprovar el Botànic és un exemple, i les institucions públiques hem de ser exemple per a blindar els drets de les dones, i no fer cap renúncia als avanços aconseguits els últims anys”, ha finalitzat la diputada valencianista en la Diputació de Castelló.

Directe