Compromís lamenta que les prioritats de la Diputació deixen fora la Memòria Històrica, el medi ambient i la Nova Ruralitat

Guardiola ha anunciat que “presentarem esmenes al pressupost en inversions com serveis socials, conciliació familiar, que milloren la vida de les persones”

Els comptes provincials per al 2024 del nou govern popular en la Diputació de Castelló han deixat al descobert les seues prioritats, i que “en cap cas són la defensa del territori, l’aposta mediambiental, ni els valors democràtics”, ha lamentat el portaveu de Compromís en la Diputació, David Guardiola.

“El PP en els seus primers pressupostos en el govern provincial constata un canvi de criteris i de prioritats que considerem preocupants”, ja que “eliminen tota aposta per la memòria i valors democràtics que s’havia iniciat en l’última legislatura”, però no sols això, sinó que “redueixen a la mínima expressió l’aposta de l’educació ambiental, i eliminen els convenis amb la Nova Ruralitat, en la qual s’apostava per nous models per a impulsar la vida a l’interior”.

En els pressupostos de la Diputació per al 2024 ha desaparegut els convenis relacionats amb la Memòria Històrica i Democràtica relacionat amb les exhumacions pendents, però també desapareix el conveni de la Nova Ruralitat, amb el qual “es pretenia donar més oxígens als municipis de l’interior de les nostres comarques”.

D’altra banda, també es deixa sense aportació el conveni amb les Confraries de Pescadors per a la neteja de plàstics en la zona marítima, i es redueix el programa d’educadors ambientals. “Un exemple més de les prioritats del nou govern del PP en la *Diputació”, ha insistit Guardiola.

“Ara entenem quan Barrachina va parlar de prioritats, i deixa fora tots estos convenis”, unes ajudes que estaven destinades, d’una banda, a la defensa del territori i mediombiental, i per un altre, l’aposta dels valors democràtics”. “Considerem que és un error i presentarem esmenes per a millorar els pressupostos en els pròxims dies”, ha assegurat el portaveu valencianista.

Directe