Els socialistes veuen com “la incapacitat” del Govern de Morella “paralitza recursos i projectes”

A més, dubten "de la voluntat de voler aprovar els pressupostos per al 2024 abans de finalitzar l’any"

Els socialistes veuen com “la incapacitat” del Govern de Morella “paralitza recursos i projectes”
La candidatura socialista, en una imatge de les passades eleccions

En més de cinc mesos que duem, ja des del canvi de Govern a l’Ajuntament de Morella, “hem sentit reiteradament tres excuses per part del senyor Alcalde, Bernabé Sangüesa, i els membres del seu equip: ‘No hem tingut temps, no ho sabíem i no hi ha diners…’ Eixes són les tres respostes que des de l’equip de govern s’han repetit contínuament al veïnat davant de la seua inactivitat, la seua incapacitat per a prendre decisions, les errades que han comés i la seua manca de projectes per a la Ciutat”, apunten des del PSPV local en una nota de premsa.

El govern “el que ha de fer és donar solucions, plantejar projectes, reclamar els recursos que ha de rebre d’altres administracions i buscar-ne de nous”, continuen explicant.

“Tots els projectes que estan executant porten el segell del partit socialista, com és el Colomer-Zurita, la reurbanització del carrer Zaporta, la nova pista multiesportiva, la majoria de la programació cultural i festiva, etc. Fins el moment, les aportacions del nou govern amb nous projectes han sigut ben poques i el que si hem vist, per contra, ha sigut la paralització de projectes que ara no tenen data com l’ampliació del Centre de Dia o la pèrdua d’importants subvencions com ha sigut una part del Fons Forestal, subvencionat al 100%”.

Des del PSPV Morella, com es va fer fer públic en el darrer plenari i recorda el regidor Joan Carles Marcobal, “no critiquem que no dediquen hores els regidors d’independents per Morella però el que és evident és que amb sols 4 persones les limitacions queden clares, quan haguérem pogut ser-ne 9”. El que “no tolerarem que això es vulga tapar posant en dubte permanentment el que s’ha fet abans i atemptant contra l’honorabilitat de les persones fent acusacions com ocultar informació i recursos econòmics; quan a més el que es practica per part de l’alcaldia no és precisament el diàleg i el treball conjunt sinó tot el contrari”.

A més, expliquen com “hem vist com s’acusa al grup socialista de no poder aprovar uns nous pressupostos per a 2024 quan no s’ha tingut ni una sola reunió al respecte, tot i les nombroses peticions que el grup socialista ha realitzat. O el fet d’assumir, per part del senyor Sangüesa, que l’any que ve l’únic projecte rellevant per a Morella serà la celebració del Sexenni, que evidentment és important però no ens podem quedar en això.”

“A Morella sempre hem aprovat els pressupostos abans de la finalització de l’any anterior, el senyor alcalde ja ha renunciat a fer-ho i complir el que és bo per la gestió i el dia a dia del poble?” , pregunta Marcobal. “Morella mereix un ajuntament amb més projectes, més idees i més ambicions. I sobre tot més efectiu a l’hora de buscar recursos i gestionar-los. La nostra mà estesa la té a la seua disposició, malauradament fins el moment no hem obtingut resposta, esperem que això canvie”, reitera el regidor socialista.

El partit socialista, “en als anys que ha estat al capdavant de l’Ajuntament de Morella, ha fet front a situacions econòmiques molt complexes, com han sigut la covid, la crisis econòmica al voltant del 2012 i sobre tot el bloqueig d’ajudes i obstrucció del molts projectes per part del PP des de la Generalitat i la Diputació amb la complicitat dels seus dirigents morellans, especialment de les dos persones que ara estan en el plenari en el grup popular, amb qui han pactat Independents per Morella”.

“Tot i les dificultats, gràcies al treball i esforç de molts regidors i regidores, dels quals defenem la seua honradesa, s’ha aconseguit un estat del benestar amb instal·lacions i serveis capdavanters. Projectes que, per altra banda, han transformat Morella de manera palpable fent del nostre poble una Ciutat dinàmica, viva i plena d’activitats culturals, econòmiques i socials”, expliquen en el comunicat.

“Si volen tancar serveis, com de fet han estat intentant des del principi de legislatura, que ho diguen ben clar però que no comptem ni en la nostra complicitat ni ho basen amb els 32 anys de govern socialista a Morella’’. ‘’No compartim la visió i l’objectiu del senyor alcalde de fer un poble i un ajuntament més menut”, insisteix Joan Carles Marcobal.

La “paràlisis” de l’ajuntament “no sols arriba a la part econòmica sinó també en altres temes com l’atorgament de llicències o altres tramitacions per a la ciutadania”. “El que no pot fer l’equip de govern, i l’alcalde al capdavant, es defugir de les seues responsabilitat, amenaçar al personal amb que no es pagaran les nòmines i buscar culpables externs a la seua ineficàcia pel fet de ser sols 4 regidors quan refusen qualsevol col·laboració i ser esclaus dels dos regidors del PP amb l’objectiu d’atacar al PSPV”.

Fins el mes de juny, segons els socialistes, “vam complir amb les nostres obligacions, tancant l’any 2022 en superàvit i prenent mesures, especialment en les empreses municipals, rebaixant el deute i millorant el termini de pagament a proveïdors, com de fet va assumir l’actual alcalde”.

“Quina casualitat que l’ajuntament puga pagar les seues factures fins al mes de juny i que sigue a partir de juliol quan el pagament s’haja aturat de manera dràstica. Això sí, s’atura el pagament de factures a proveïdors però, per ficar sols un exemple, el regidor de serveis, Javier Amela, cobra desplaçaments de vehicle molt quantiosos fets pel terme de Morella i les seues pedanies, quan mai s’havia fet”, explica el regidor socialista.

A més, amb l’entrada del PP i VOX a la Generalitat es veuen frenades l’arribada d’ajudes i recursos ja justificats als ajuntaments. “En l’Ajuntament de Morella hi ha pendent molt més d’un milió d’euros sols d’enguany”, com van traslladar i detallar en el darrer plenari. “Per a sorpresa de totes i tots des de Morella d’això no es reclama res al govern de Mazón quan afecta i molt a la tresoreria. Suposem que ho deu impedir el pacte dels Independetns amb el PP”.

Des del partit socialista “defendrem sempre la continuïtat del serveis públics front a una visió mercantilista de l’administració”.

Directe