El PSPV critica que els primers pressupostos de ‘l’era Barrachina’ naixen “tancats i sense diàleg”

El portaveu Samuel Falomir mostra el seu malestar per “assabentar-se” per la premsa de la majoria dels detalls

El portaveu del PSPV a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha reprotxat l’actitud de “menyspreu” de l’executiu de Marta Barrachina, del PP, cap a l’oposició per presentar hui “uns pressupostos tancats que ens deixen sense marge per a presentar i incorporar aportacions”. Per a Falomir és “un exemple de la nul·la voluntat per a negociar de l’equip de govern, que tornarà a passar el dimarts 5 el ‘rodillo’ de la seua majoria per a aprovar els comptes sense comptar amb ningú més”.

El diputat socialista ha mostrat el seu “malestar” pel fet “d’assabentar-se per la premsa” de gran part dels detalls dels pressupostos, ja que fins a la data “no se’ns ha facilitat la documentació completa de l’expedient d’aprovació”. “La setmana passada, des de Presidència, ens van convocar per a detallar-nos quatre pinzellades del full de ruta del govern per al pròxim exercici, res més, la vertadera raó de la cita va ser aconseguir una fotografia de diàleg que no ha existit perquè en cap moment se’ns ha donat l’opció d’opinar o de proposar iniciatives que els vagen bé a la província”.

Falomir ha denunciat que Barrachina “mai han buscat l’acord real” i aquesta actitud, que qualifica de “reincident”, reflecteix amb claredat la falta de compromís amb la pluralitat democràtica”. No obstant això, malgrat el “lleig”, el grup socialista estudiarà “detingudament” cada partida, una a una, i presentarà propostes que beneficien a les comarques de Castelló. El representant del PSPV aclareix que “Marta Barrachina haurà de deixar clar si vol o no el consens amb l’oposició” i reivindica les figures dels expresidents José Martí i Javier Moliner “per advocar sempre per la col·laboració entre forces polítiques pel bé de la província”.

Amb molt d’escepticisme, el portaveu socialista a les Aules ha qüestionat l’afirmació de l’equip de govern que els pressupostos són “els de tot Castelló” i assenyala que la falta de diàleg amb les formacions polítiques representades en la institució “ho contradiu”.

Directe