El PSPV de Diputació demana més recursos per als camins rurals i suport a la Marie Claire

Reprotxen a Barrachina que no haja continuat l’estela de José Martí de recórrer el territori per a preparar els comptes amb aportacions dels municipis

El Grup Socialista a la Diputació de Castelló proposarà que s’incremente l’assignació pressupostària dedicada a la millora de camins rurals, amb la voluntat que “els pressupostos de 2024 siguen reflex de les necessitats dels municipis”. En aquest cas, la comarca compta amb extenses zones agrícoles i demana el suport de la corporació provincial per a facilitar les labors diàries i el transport de productes hortofructícoles.

La reivindicació, recolzada pels alcaldes i portaveus socialistes, advoca per incrementar els fons per a l’asfaltat de camins i altres actuacions de seguretat “que són fonamentals per a la mobilitat i el desenvolupament d’aquesta zona amb alta producció agrícola”. El portaveu socialista a la Diputació s’ha compromés a presentar aquesta proposta a la presidenta, Marta Barrachina, i reclamarà que el sistema de distribució de recursos “siga equitatiu i garantisca que totes les localitats es beneficien de manera justa”.

Amb aquesta trobada, el Grup Socialista conclou la ronda de reunions pel territori “amb un balanç més que satisfactori” per la participació dels càrrecs públics “i perquè el PSPV torna a demostrar que és el partit del diàleg i de les solucions”.

El socialista Samuel Falomir ha destacat la importància d’escoltar els municipis i ha expressat la seua queixa per la falta de proximitat de la presidenta del PP, a la qual reprotxa que no haja continuat l’estela del govern socialista de José Martí “que sí que va recórrer durant mesos el territori amb cimeres comarcals per a recaptar aportacions que nodriren els comptes de la casa”.

Les propostes
comarcals

Entre les propostes sorgides durant aquestes consultes destaquen la necessitat de mantindre les transferències als ajuntaments i mancomunitats, així com accions concretes de suport a la indústria ceràmica i a Marie Claire de Vilafranca, a més de mesures per a combatre la despoblació, entre altres aspectes.

Directe