El projecte de residència artística de Claudio Beorchia vorà la llum aquest divendres

L’artista italià exposarà el seu projecte al Mucbe, que es podrà visitar fins a l’1 de desembre

El guanyador de la convocatòria de la residència artística realitzada per Idensitat i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per al Mucbe, l’artista italià Claudio Beorchia, ja té a punt la seua proposta artística, que mostrarà al públic aquest divendres.

La proposta, que porta per nom «Com sonen aquests llocs? Un projecte d’art sonor, imatge, arxiu i territori», ha consistit a donar vida a una selecció de fotos antigues de Benicarló a través de la participació de diferents grups socials de la ciutat.

El treball s’ha centrat en realitzar gravacions que contextualitzen les fotografies i, al mateix temps, obrir un espai per al debat i la reflexió al voltant d’aquestes imatges.

El projecte es presentarà en forma de projecció, per a què puga ser visionat en format grupal.

La línia de treball de la convocatòria de la residència artística d’enguany portava per lema ‘SILENCIAT ~ REACTIVAT’, i marcava com a objectiu realitzar projectes d’investigació, mediació i producció artística a partir de relacionar temàtiques i contextos per activar espais socials des de la transversalitat de les pràctiques artístiques.

En aquest projecte de Claudio Beorchia han participat nombroses associacions i entitats de Benicarló, com ara ABRIL (Associació Benicarlanda per la Recuperació i la Investigació del Llegat), Fenòmens (Associació de persones amb discapacitat), Fartabelitres (associació de música tradicional) o l’Escola de Persones Adultes.

La mostra es podrà visitar al Mucbe fins a l’1 de desembre

Un artista interdisciplinari

Claudio Beorchia va estudiar Disseny i Arts Visuals a la Universitat IUAV de Venècia i a l’Acadèmia de Belles Arts “Brera” de Milà. Té un doctorat en Ciències del Disseny i les seues obres d’art han estat exposades nombroses vegades a Itàlia i a l’estranger (Argentina, Armènia, Xina, Croàcia, França, Alemanya, Grècia, Japó, Marroc, Palestina, Rússia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya o Uruguai).

Ha estat artista resident a Itàlia (Lombardia, Molise, Piemont, Puglia, Sardenya, Sicília, Umbria, Vèneto), Albània, Bulgària, Xina, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Japó, Països Baixos i Estats Units (a Nova York i Geòrgia).

En les seues obres, intenta veure i representar el món de maneres diferents, reveladores i més significatives. Ho fa a través de processos d’intuïció i de percepció, utilitzant diversos punts de vista sobre dispositius, clixés, elements de l’espai urbà i el paisatge. No posa límits a l’elecció d’idiomes i materials i busca sempre la síntesi expressiva i l’eficàcia formal, la lleugeresa i la ironia.

Directe