Compromís lamenta que PP i VOX donen “barra lliure” a les cases d’apostes prop dels centres educatius

Fajardo ha criticat que “s'antepose el negoci per davant de la salut de les persones”

El nou Consell de PP i Vox té clares les prioritats. Primer el negoci i després les persones”. Així de categòrica s’ha mostrat la diputada de Compromís en la Diputació de Castelló, Maria Fajardo, a la modificació que els partits de dreta i extrema volen realitzar per a donar via lliure a l’obertura de cases d’apostes en qualsevol lloc, fins i tot prop dels centres escolars.

La mesura del Botànic que es va aprovar en 2020, en la qual destaca la prohibició que cap casa d’apostes es poguera situar a menys de 850 metres d’un centre escolar o centre de salut, i “si no ho complien, havien de traspassar el local si volien prorrogar les seues llicències d’activitat” serà eliminada per part de PP i Vox en la Generalitat Valenciana.

“Una mesura que pot provocar que els barris i municipis castellonencs vegen com apareixen noves cases d’apostes en qualsevol lloc, sense importar la salut de les persones, ni molt menys, la dels més joves”, ha lamentat Fajardo.

A més, l’actual normativa també prohibia que els locals d’apostes tingueren com a mínim 500 metres entre les noves obertures d’establiments, i “ara això també volen que desaparega, per la qual cosa podrem comptar amb zones plagades d’estos establiments, i que estiguen prop de centres educatius”, ha criticat la portaveu valencianista, que ha avisat que “les AMPES ja han donat la veu d’alarma a una situació que pot perjudicar, i molt, als més joves”.

“El nostre objectiu en el govern valencià era lluitar contra l’addicció al joc i la ludopatia, i sobretot, apartar-lo dels més joves, i ara veiem que el PP i Vox, tenen clar que prefereixen el negoci a protegir la salut de les persones”, ha finalitzat Fajardo.

Directe