PP, PSOE i Compromís s’uneixen en la lluita contra la violència de les dones

En una moció conjunta del ple de la Diputació de Castelló que ha comptat amb el vot en contra del diputat de Vox

PP, PSOE i Compromís s’uneixen en la lluita contra la violència de les dones

El ple ordinari corresponent al mes de novembre, amb motiu del Dia internacional contra la violència contra les dones, ha aprovat una moció conjunta del PP, PSOE i Compromís. Moció que no ha pogut ser declaració institucional pel vot en contra del diputat de Vox.

A través del text aprovat, els grups que han confirmat el mateix reafirmen el seu compromís amb l’erradicació de la violència contra les dones i reafirmen que acabar amb esta mena de violència requereix la unió i el treball conjunt de totes les administracions, el poder legislatiu, el judicial i la Fiscalia General de l’Estat, les forces i cossos de seguretat i el conjunt de la societat. És un problema d’Estat que ha de tindre una resposta d’Estat. Així, des de la Diputació de Castelló reiteren la tolerància zero davant qualsevol acció violenta contra les dones i reafirmen el seu compromís amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Recordar que en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Diputació Provincial de Castelló s’uneix a la campanya global amb diverses activitats programades per a sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d’erradicar la violència contra les dones. Sota el lema ‘Unix-te per a posar fi a la violència contra les dones’, la institució provincial cerca fomentar la participació activa en la construcció d’una societat lliure de violència amb un programa d’activitats que es desenvoluparà de 9.30 a 13.30 en la plaça Les Aules i en el saló de recepcions del Palau Provincial.

Sessió plenària ordinària corresponent al mes de novembre de 2023

▸ Diputació Resol
Dins del ple de novembre, i per unanimitat de tots els grups, s’ha aprovat també el plec de clàusules administratives d’un acord marc per a la prestació del subministrament d’energia elèctrica que tramita la central de contractació. Amb esta aprovació, la Diputació de Castelló activa un dels eixos principals d’actuació de Diputació Resol, un pla que té com a objectiu reduir la despesa energètica dels xicotets municipis i avançar cap a l’autoconsum.

En este sentit, dins del pla Diputació Resol, la contractació dels subministraments elèctrics es realitzarà sota la fórmula de preus indexats al mercat majorista de l’energia elèctrica. En este esquema contractual, el preu abonat per l’electricitat variarà conforme a les condicions del mercat en temps real mitjançant l’aplicació d’una fórmula que estableix la relació i ajust directe entre els preus de l’energia i els paràmetres del mercat elèctric, permetent una adequada adaptació dels costos conforme a les condicions fluctuants d’este.

Tal com s’estableix en els plecs aprovats, l’objecte de l’acord marc és la determinació dels tipus contractables i les condicions per a la prestació del subministrament d’energia elèctrica, i podran contractar, sobre la base de l’acord marc, la Diputació de Castelló i les 111 entitats adherides al present acord.

Tal com marquen els plecs, es tracta d’un acord marc a celebrar amb tres empreses i s’estableixen tres lots: Lot 1 corresponent a la Tarifa 2.0TD; lot 2 per a la Tarifa 3.0TD i lot 3 corresponent a la Tarifa 6.1TD. La duració de l’acord marc s’estableix des de la data que s’assenyale fins al 31 de desembre de 2025, amb possibilitat de pròrroga per períodes màxims anuals, per un màxim d’altres tres anys.

El valor màxim estimat de l’acord marc es fixa en 92.805.303,60 euros, IVA exclòs i inclosos cinc anys de contracte més possibles modificacions. Així mateix, s’ha fixat en 30.935.101,20 euros més 5.196.396,50 euros en concepte d’IVA corresponent a la despesa de la Diputació i les entitats adherides a l’acord marc durant dos anys. Remarcar que en tractar-se d’unes quantitats estimades, els ens no queden obligats a portar a efecte una determinada quantia del subministrament.

▸ Suport al sector ceràmic
En la sessió ordinària de hui també s’ha aprovat una moció presentada per l’equip de govern per a reclamar al Govern d’Espanya un increment i millora de les condicions de les ajudes al sector ceràmic. Com ha recalcat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, “en tot moment he defensat el sector de la ceràmica perquè me’l crec des del minut zero i ara, com a presidenta d’esta institució, continuaré defensant per totes les vies que tinga al meu abast”. Amb això, la primera presidenta de la Diputació compleix el seu compromís de ser l’altaveu d’aquells sectors estratègics de la província, com el ceràmic, i reclamarà les seues necessitats davant les administracions competents.

Així, a través de la moció, que ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern i els grups de l’oposició PSOE i Vox i l’abstenció de Compromís, la Diputació de Castelló exigeix al Govern d’Espanya que arbitre mesures urgents, immediates, ràpides, suficients i accessibles que donen solució a les necessitats reals del sector de la ceràmica per a salvar el futur de milers de famílies i del conjunt de la província de Castelló. A més, la institució provincial insta el Consell a implementar un Pacte Valencià de l’Hidrogen Verd comptant amb els principals actors i sectors implicats en la generació i potenciar l’ús d’esta font energètica amb la finalitat de, entre altres, reduir la dependència energètica i donar una major estabilitat en els costos de producció a les empreses que formen part del clúster de la ceràmica de Castelló.

Així mateix, dins de la defensa del territori i el suport als sectors estratègics de la província, el ple ha aprovat una moció amb l’objectiu de sol·licitar ajudes als sectors de l’olivar i vinya de secà de la Comunitat Valenciana.

Directe