El Patronat de Turisme destinarà 9,5 milions per a posicionar Castelló com a destinació turística d’excel·lència

Suposa un increment del 32% pel pressupost de l'entitat

El Patronat de Turisme destinarà 9,5 milions per a posicionar Castelló com a destinació turística d’excel·lència

El ple del Patronat de Turisme ha aprovat per unanimitat els comptes anuals per a 2024 que ascendeixen a un total de 9.449.975,53 euros, una xifra que suposa un increment del 32,06% respecte al pressupost del present exercici. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha subratllat que “estos pressupostos reflecteixen la suma de les propostes i les demandes recollides de tots els agents implicats l’objectiu comú dels quals és impulsar la província de Castelló com a destinació turística d’excel·lència i fomentar i preservar el patrimoni cultural, natural i rural que hi ha en la nostra terra”.

“Reforcem el nostre compromís perquè la indústria del turisme siga competitiva perquè és clau perquè la nostra província avance en la millora d’oportunitats per als municipis de Castelló i per a generar ocupació”, ha afirmat la presidenta, Marta Barrachina. “El turisme és una activitat econòmica fonamental per a la nostra província. Creiem en el potencial turístic que té Castelló, des de la costa a l’interior i de nord a sud, i el vam demostrar amb un important avanç quant a inversió es refereix, perquè és l’única manera d’activar d’una vegada per sempre les infinites possibilitats que té la nostra terra i en les quals creem amb fermesa”, ha explicat la presidenta, Marta Barrachina.

A més, la presidenta de la Diputació ha enaltit “el treball del Patronat Provincial de Turisme, amb el diputat Andrés Martínez al capdavant, com a eina crucial per al present i futur de la nostra província”.

Quant al desglossament del pressupost aprovat hui en el consell plenari, el vicepresident i diputat responsable de l’àrea turística, Andrés Martínez, ha indicat que “els comptes 2024 per al Patronat Provincial de Turisme reflecteixen l’aposta de la Diputació de Castelló per quatre eixos principals: més projecció de la marca Castelló Ruta de Sabor, més suport als festivals de música perquè Castelló siga Terra de Festivals, més impuls a Castelló com a escenari cicloturístic i un major reforç a les Festes d’Interés Turístic de la província”. Així mateix, destacar l’import de 1,4 milions d’euros per a continuar potenciant el turisme de sol i platja, major recurs turístic de la província.

▸ Castelló Ruta de Sabor
La marca Castelló Ruta de Sabor és una aposta ferma i decidida d’esta administració del govern provincial per posicionar el patrimoni gastronòmic com un producte turístic de primer nivell que complemente la variada oferta turística de la província i portar a la província al bressol gastronòmic. Per eixe motiu, el full de ruta marcat pel Patronat de Turisme per als pròxims anys inclourà accions que tindran com a objectiu principal “promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i fer costat al sector primari, a l’agricultura i ramaderia d’este territori, i a tots els sectors de l’hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca, convertint-la en un producte turístic diferenciador”, ha explicat el vicepresident segon.

En eixe sentit, després de l’èxit de la segona edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, la presidenta de la Diputació ja ha confirmat que la pròxima edició tindrà lloc en Alcalà-Alcossebre i tindrà com a objectiu promocionar la qualitat agroalimentària de la província amb un complet programa en el qual els productes de Castelló, els seus agricultors, ramaders, productors, consumidors, cuiners i artesans, entre altres, cobren gran protagonisme. Per a este esdeveniment, s’ha reservat una partida de 250.000 euros. A més d’això, s’inclouen 146.470 euros per al patrocini de cuiners d’especial prestigi per a difondre la marca Castelló Ruta de Sabor.

▸ Castelló Cycling
Després de la gastronomia, el cicloturisme també és una gran aposta del Patronat de Turisme per al pròxim exercici. Com ha incidit la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “treballar amb un producte de qualitat i abundar en els reptes que ens ofereix el sector del cicloturisme és una de les apostes d’este equip de govern per al desenvolupament de la província, sobretot per als municipis d’interior, escenari turístic que impulsarem a través de Castelló Cycling”.

Amb la finalitat de posicionar a Castelló com un dels principals territoris per a la pràctica d’esta disciplina esportiva i turística, en despeses d’inversió reals es destinen quasi 2,4 milions d’euros principalment a l’execució d’un pla de cicloturisme a la província subvencionat amb Fons Next Generation el pressupost total del qual ascendeix a 3.995.196,86 euros a executar en tres anys. També està previst el patrocini a un equip ciclista per a la promoció de la marca Castelló Cycling.

▸ Festes d’Interés Turístic
Les Festes d’Interés Turístic són un altre gran reclam per a visitar la província de Castelló i, per eixe motiu, la Diputació de Castelló reforça el seu suport reservant 125.000 euros per a subvencions a ajuntaments destinades a l’organització de festes de declarades d’interés turístics amb les quals es posa en valor i es projecten les tradicions festives de Castelló a nivell provincial, nacional i, fins i tot, internacional.

Incidir en què este import s’incrementa perquè els ajuntaments que compten amb la declaració de municipi turístic puguen també ser beneficiaris d’estes, ja que estaven exclosos en l’exercici anterior. Destacar a més que la quantitat assignada al Fons de Cooperació de Municipi Turístic s’incrementarà en una modificació de crèdit una vegada que Turisme Comunitat Valenciana informe de la quantitat que aportarà al mateix per a igualar-ho. Els beneficiaris seran els municipis declarats turístics amb l’objectiu que puguen invertir-lo en les despeses addicionals que l’activitat turística suposa per als seus ajuntaments. “Invertir en els nostres municipis turístics és sinònim de desenvolupament, oportunitats i projecció, tres eixos transversals en el pla d’actuació del Patronat Provincial de Turisme”, ha afegit el vicepresident Andrés Martínez.

Els pressupostos per a 2024 també inclouen una partida de 400.000 euros dirigida a ajuntaments per a contractar informadors turístics. Així mateix, desapareixen huit línies nominatives de subvenció dirigides a entitats públiques supramunicipals beneficiàries d’un Pla de Competitivitat Turística amb un import cadascuna de 50.000 euros i es creen tres línies en concurrència competitiva destinades al mateix tipus d’entitats per a l’enfortiment del producte turístic dotades amb 250.000 euros per a mancomunitats, 50.000 euros per a consorcis i 250.000 per a associacions de municipis

▸ Festivals de Música
La màxima representant de la institució provincial ha destacat la importància de treballar de la mà el sector públic i el sector privat perquè “junts fem una província millor”. Per això, ha posat en valor “el paper fonamental dels ajuntaments, serveis turístics, associacions, empreses de tot el sector i mancomunitats, que amb passió i dedicació treballen per fer de la província una destinació turística d’excel·lència i mostrar que la nostra terra és singular, única i diversa”.

Dins dels agents implicats a impulsar el turisme com a motor econòmic de la província i generador d’oportunitats destaquen els festivals de música. “El binomi Castelló i festivals és una fórmula més que reeixida i des de la Diputació de Castelló continuarem impulsant la marca Castelló Terra de Festivals, mostrant així tot el nostre suport als promotors d’estos esdeveniments, ja que són un producte turístic de primer nivell i suposen un important revulsiu econòmic a la província, generant riquesa i oportunitats d’ocupació”. En eixe sentit, el patrocini per als festivals de música s’incrementarà fins a aconseguir els 680.000 euros.

“L’aprovació del pressupost 2024 del Patronat Provincial de Turisme marca l’inici del full de ruta establit per a posicionar a la nostra terra en el mapa turístic nacional i internacional”, ha finalitzat la presidenta Marta Barrachina.

Directe