Els socialistes veuen perillar el Pla Edificant per seguir millorant el Col·legi i l’Escola Llar

En 5 mesos de nou govern "no s’ha avançat en este projecte" i la Generalitat "menysprea i retalla tots els projectes educatius"

En el plenari del passat dijous el grup municipal socialista va instar al govern municipal per a que pose en marxa, i el govern autonòmic puga aprovar, una segona fase del Pla Edificant per a continuar, com estava previst i s’estava treballant en la legislatura passada, en més millores per al col·legi i la rehabilitació de l’Escola Llar. Un projecte compromès i que formava part del programa electoral socialista. “Malauradament, en els 5 mesos que portem de nou govern, d’Independents i suport del PP, com va quedar evident en el propi plenari, no s’ha avançat en este projecte que es venia treballant amb la direcció del centre i la Conselleria”, apunten des del PSPV local.

Cal recordar que “gràcies al Pla Edificant, en este curs, el CEIP Mare de Deú de Vallivana ja compta amb l’ampliació de noves aules totalment operatives, s’ha instal·lat ascensor i altres elements per fer accessible l’edifici, així com es van dur a terme adaptacions i millores en les aules d’infantil”. Este treball “havia de continuar ja que queden necessitats del centre pendents que no van poder ser incloses en el projecte inicial, així com la rehabilitació de l’Escola Llar. Nosaltres, així ho anàvem a fer”, ha dit el portaveu del grup socialista, Rhamsés Ripollés.

“El compromís de l’anterior govern autonòmic era clar amb el Pla Edificant i poder dur endavant esta segona fase tan necessària”, continuen explicant. “Malauradament el nou govern de la Generalitat està retallant este Pla però des de Morella no ens podem quedar en els braços creuats i cal que esta nova inversió puga ser una realitat”.

En l’Escola Llar de Morella, on resideixen els alumnes d’altres poblacions que cursen els seus estudis en l’institut, “s’ha d’aconseguir, tal com estava acordat amb l’anterior govern autonòmic, que es puga dur endavant la seua rehabilitació amb noves habitacions, zones d’estudis i la renovació de totes les instal·lacions, especialment de climatització, que tants problemes han donat històricament en este edifici i a tot el complex educatiu de primària, del qual forma part. L’Ajuntament massa voltes amb poc suport però, amb els seus tècnics i personal, sempre ha fet un gran esforç i treball per buscar les possibles solucions i minvar les molèsties”.

I, degut a les avaries que s’han produït en les últimes setmanes, “instem al govern municipal a que aporte solucions, com ja s’han tingut que fer altres vegades, fins que es duga a terme una remodelació a la qual no podem renunciar. Tindrà tot el suport i disposició del grup municipal socialista. Així, com si és necessari, cal posar a disposició altres instal·lacions del municipi per a que puguen estar en bones condicions els alumnes i direcció de l’escola llar mentre es realitzen els treballs per a restituir la climatització”.

Directe