L’Ajuntament convenia amb el rector el manteniment de les campanes de la Ermitana i l’Església de Santa María

A més, subscriu un conveni amb l'associació Amics del Papa Lluna per a la divulgació de la figura de Benet XIII

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha rubricat el conveni pel qual l’Ajuntament col·labora anualment en les tasques de manteniment de les campanes del ermitorio en el qual s’allotja la Patrona de la localitat, la Verge de la Ermitana, així com en el manteniment de les campanes de la parròquia de Santa María, en el Centre històric.

“Les campanes i la seva funció formen part del nostre dia a dia, fonamentalment en la programació festiva de la localitat, i volem garantir que així continuï sent”, ha explicat el munícipe després de la seva entrevista amb el rector, Ricardo Fígols.

Aquesta col·laboració es repeteix any rere any des que en 2008 Ajuntament, bisbat i els propis veïns de la localitat col·laboressin de manera conjunta per a la instal·lació de més campanes amb l’objectiu de completar els dos campanars, així com per a la restauració de les ja existents. Llavors, sota el mandat de l’actual alcalde, el Gremi de Campaners de València ja va contribuir als preparatius i va oferir un especial toc de campanes durant les Festes d’aquest any. En 2016, mestres campaners del mateix gremi van protagonitzar una nova actuació en la localitat durant els festejos del mes de setembre.

Divulgar la figura
del Papa Lluna

Per una altra banda, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha signat en nom de l’Ajuntament, el conveni de col·laboració amb l’associació Amics del Papa Lluna. Al costat del seu President i Cronista Oficial de la ciutat, Joan Baptista Simó, ha subscrit un document pel qual l’administració local es compromet a finançar part de les activitats que impulsa l’entitat i que estan relacionades amb la divulgació del llegat de Benet XIII.

“La tasca divulgativa i reivindicativa de l’associació ha estat i està sent vital per a la consecució d’objectius comuns, per això col·laborem en la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural artístic, històric i espiritual del Papa Lluna, que duen a terme”

Així, concretament i enguany en virtut d’aquest conveni, la Regidoria de Cultura col·labora amb l’agrupació en les diferents activitats programades per a la commemoració del 600 aniversari de la defunció del Papa Benet XIII, així com en l’exposició de lapidaris en la ubicació dels quals s’està treballant conjuntament administració i associació, amb la finalitat de poder exposar-los pròximament.

Directe