Barrachina impulsa la inversió en carreteres perquè “és vital pel nostre territori”

Entre altres, s'està actuant en la CV-105 La Sénia – Torremiró, en el terme municipal de la Pobla de Benifassar

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, impulsa la inversió en la millora de la xarxa de carreteres de la província perquè “és vital per a vertebrar i connectar el nostre territori”.

Amb eixe objectiu posat a dotar a la província, sobretot als municipis d’interior, de totes les infraestructures i comunicacions necessàries, la institució provincial té activades diverses obres de millora en carreteres de la província. La primera presidenta de la Diputació ha destacat la inversió de 3,3, milions destinada a actuacions que s’estan escometent durant l’últim trimestre de l’any i algunes es prolongaran durant els primers tres mesos del 2024.

“Per al govern provincial que presidisc és fonamental i prioritari reforçar la seguretat dels castellonencs i millorar les comunicacions amb l’interior de la nostra província”, ha indicat Marta Barrachina, qui ha incidit en la idea que “el manteniment i la millora de les infraestructures és fonamental per a mantindre viu l’interior de la província, fer front a la despoblació i fomentar el desenvolupament econòmic en els 135 municipis de Castelló”.

Pel que fa a les actuacions de rehabilitació i millora en les carreteres de la província de Castelló durant l’últim trimestre del 2023, el vicepresident tercer i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, ha explicat que les actuacions es localitzen en municipis com Rossell, El Ballestar, Benafigos, Villanueva de Viver, Jérica, Algimia de Almonacid o Cabanes. “Són accions clau que tenen l’objectiu comú de garantir la seguretat dels usuaris d’eixos vials”, ha indicat el vicepresident.

Pel que respecta a les actuacions, la Diputació de Castelló ja ha executat dues obres localitzades en la CV-159 que uneix Cabanes amb les Useres per Vall d’Alba, i en la CV-146 en diversos trams entre la Ribera de Cabanes i Cabanes. En totes dues actuacions s’ha reforçat el ferm de les carreteres i, amb una inversió total de 800.000 euros, s’ha actuat al llarg de 4 quilòmetres d’estos dos vials.

Quant a les obres que s’estan executant i que es prolongaran durant els primers mesos del 2024, la Diputació de Castelló està treballant en la CV-100, en el terme municipal de Rossell. En este cas, les obres projectades consisteixen en una renovació integral de la carretera, la qual contempla l’ampliació de la calçada fins a una amplària de 7 metres que possibilite la delimitació de carrils de separació de sentits, la millora del traçat en planta i alçat, la renovació del paviment, l’adequació del sistema de drenatge longitudinal i transversal, i la implantació d’una senyalització vertical i horitzontal i nous sistemes de contenció adequats a la nova realitat de la carretera. La inversió estimada de l’obra és de 600.000 euros i el termini estimat de finalització és el mes vinent de gener.

Amb eixe mateix pressupost i amb un termini d’obra fins al mes de març de 2024, la institució provincial està actuant en la CV-105 La Sénia – Torremiró, en el terme municipal de la Pobla de Benifassar/El Ballestar. Estes obres també consisteixen en la renovació integral de la carretera i contempla l’ampliació de la calçada fins a una amplària de 6 metres.

També s’està treballant en l’ampliació de la calçada fins a una amplària de 6 metres en la CV-169 en el terme municipal de Benafigos. El projecte, que s’executarà fins a gener del 2024 i que compta amb una inversió estimada de 600.000 euros, contempla una renovació completa del ferm de la carretera en tota la secció transversal d’esta. Així mateix, s’està actuant en la reconstrucció de les cunetes en les zones on resulta necessari per a evitar erosions que puguen produir-se per l’escolament de les aigües superficials.

A la comarca de l’Alt Palància, la Diputació de Castelló inicia este mes de novembre l’actuació localitzada en la CV-213 en el terme municipal de Jérica. Amb un termini d’execució fins al mes de febrer i una inversió estimada de 600.000 euros, les obres tenen com a objectiu el reforç de ferm i millora de la seguretat viària en esta carretera entre els punts quilomètrics 5,650 i 6,850. En este cas, les obres projectades consisteixen en la renovació integral de la carretera i contempla l’ampliació de la calçada fins a una amplària de 6,50 metres.

Finalment, durant este mes de novembre està previst l’inici de diverses actuacions, com el reforç de ferm en la carretera CV-176, travessia de Cedramán; en la CV-207, travessia de Villanueva de Viver i en la CV-213 quant a reordenació i reforç de ferm en la travessia d’Algimia d’Almonacid. Estes tres actuacions aconsegueixen els 375.000 euros, i com ha afegit el vicepresident Héctor Folgado, “des de la institució provincial continuarem invertint en la millora de la nostra xarxa de carreteres per a millorar, així la qualitat de vida i benestar dels ciutadans de la nostra província”.

Directe