El PSPV denuncia que s’obligarà a pagar el IBI en un únic pagament

El socialistes consideren que la decisió de la Diputació de rebaixar “unilateralment” el pagament de l’IBI de dos a una anualitat “li ho posa difícil” a les famílies

El PSPV-PSOE denuncia que la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha imposat “de forma unilateral” la reducció del pagament de l’Impost sobre Béns Immobles de dues anualitats a una. Moreno explica que aquesta mesura afectarà tots els municipis que van optar pel pagament de l’IBI en dues quotes i que obligarà els contribuents a abonar la totalitat del tribut en un únic pagament. Com a conseqüència, els veïns i veïnes de Castelló hauran d’estrényer-se encara més el cinturó per a pagar tot l’impost de colp, una decisió “fora de lloc” que, a més a més, contradiu el discurs del PP “d’alleujar les butxaques” de la ciutadania. “Està clar que només és un eslògan de campanya”.

La diputada de la Vall d’Uixó expressa la seua preocupació per “la falta de diàleg i de consens” en la implementació d’aquesta mesura que, segons assenyala, s’ha pres sense consultar els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats. “S’ha pres de forma unilateral”. “Hi ha desconfiança en la gestió de la Diputació”, assegura.

El PSPV destaca que aquesta mesura desmunta el principi de progressivitat fiscal promogut pels socialistes i lamenta que la seua aplicació “imposada” desequilibre les finances de moltes famílies. “No han pensat en aquelles llars on és més difícil arribar a final de mes”.

Mocions als ajuntaments
Davant d’aquesta situació, el Partit Socialista anuncia que presentarà mocions als ajuntaments afectats per a instar a la Diputació Provincial i, concretament, a la presidenta Marta Barrachina, a reconsiderar la seua posició i mantindre el sistema de pagament en dues anualitats.

Zaida Moreno advoca per la importància de la transparència i el diàleg en la presa de decisions que afecten directament la ciutadania i fa una crida a la presidenta Marta Barrachina “perquè compte sempre amb tothom” i busque alternatives que garantisquen un equilibri entre les necessitats de l’administració i el benestar dels contribuents.

Directe