PP i Benigazlum firmen un pacte de legislatura a Benicarló per a donar estabilitat al govern

S’ha confirmat que el cap de llista dels independents assumirà la delegació d’Urbanisme

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, ha anunciat aquest matí que el Partit Popular ha arribat a un acord amb la formació independent Benigazlum per a ratificar un pacte de legislatura que done estabilitat al govern municipal.

Juanma Cerdá i Juan Pascual Sorlí, cap de llista de Benigazlum, han escenificat l’acord en una roda de premsa en què s’han mostrat satisfets per un pacte que suposarà «tindre un govern estable i sòlid i, per tant, ens permetrà treballar amb garanties pel futur de Benicarló».

L’alcalde ha reconegut que «Benicarló necessita estabilitat en el seu govern per a poder tirar endavant els projectes», ha remarcat que «aquest pacte no canviarà en res el nostre talant i la nostra forma de treballar» i ha insistit en què «continuem tenint la porta oberta per a parlar i negociar amb la resta de grups de l’oposició».

Juan Pascual Sorlí ha detallat que «pensàvem que era imprescindible que Benicarló tinguera un govern fort» i ha subratllat que «entre les dos formacions crearem un equip unit i compacte, sense interessos partidistes, perquè nosaltres no venim a fer política, venim a treballar per Benicarló». «Hem de fer gran Benicarló —ha dit Sorlí—, i hem d’aconseguir que la ciutadania de Benicarló estiga orgullosa de ser de Benicarló i que visca cada vegada millor».

Tot i que la reestructuració de les delegacions encara s’està acabant de perfilar, sí que s’ha confirmat que Juan Pascual Sorlí assumirà la delegació d’Urbanisme.

Cal recordar que el Partit Popular va obtindre 7 regidors en les eleccions locals, mentre que Benigazlum-Tot per Benicarló va aconseguir-ne 4. Tot i que abans del Ple d’investidura van haver converses entre les dos formacions, les negociacions no es van materialitzar en un acord i Juanma Cerdá va accedir a l’Alcaldia en minoria.

Ara, tres mesos després, s’ha fet efectiu el pacte, que suposarà l’entrada de dos regidors de Benigazlum a la Junta de Govern Local (Juan Pascual Sorlí i Enrique Besalduch) i la sortida de Borja Castell, pel Partit Popular, que havia entrat en substitució de José Antonio Redorat, regidor que va deixar el càrrec per haver estat nomenat director general d’Administració Local de la Generalitat.

Directe