Es renova i s’amplia la flota de vehicles del Consorci Provincial de Bombers

Pel moment s'ha dotat d'un nou vehicle al parc de l'Alt Palància

La Diputació de Castelló treballa en la renovació i ampliació de la flota de vehicles del Consorci Provincial de Bombers ja que “una de les línies estratègiques del govern provincial que lidera la presidenta, Marta Barrachina, és dotar als bombers del consorci dels millors mitjans possibles”. Així s’ha referit el diputat responsable de l’àrea, David Vicente, després de la recepció d’un nou vehicle destinat al parc de bombers d’Alt Palància.

El nou camió adquirit substitueix al que es va cremar íntegrament en l’incendi de Bejís l’any 2022. Es tracta d’un camió BUP (Bomba Urbana Pesada) i disposa de doble cabina totalment equipada i adaptada amb seients amb integració d’equips de respiració autònoma. Disposa d’un depòsit de 3500 litres d’aigua i 100 de espumògen. Així mateix, el vehicle va carrossat amb un total de sis armaris laterals, sistema de bomba posterior i disposa de la totalitat d’equipament necessari per a cobrir qualsevol servei d’emergència en el qual haja d’intervindre (mànegues de diversos diàmetres, llances diverses, equips d’excarceració d’última generació, ventiladors de pressió positiva, equip d’il·luminació led integrat amb masteler telescòpic automàtic i eines i equips accessoris en general).

Com ha continuat explicant el diputat del Consorci de Bombers, “hem detectat la necessitat de renovació que té l’actual flota de vehicles d’intervenció i és per això que des del govern provincial treballarem per anar millorant els mitjans materials necessaris perquè els bombers del consorci puguen actuar davant una emergència amb els millors mitjans i, per tant, amb les màximes garanties”. Sobre aquest tema, en l’assemblea del Consorci Provincial de Bombers celebrada el 14 de setembre es va aprovar una partida pressupostària per a la compra immediata d’un BUL (Bomba Urbana Lleugera) per import de 295.000 euros, “i que ens permetrà continuar lluitant contra la devastació del foc i la protecció dels professionals que vetlen per la defensa del nostre entorn”, ha afegit David Vicente. Aquesta inversió està inclosa en els 800.000 euros que va aprovar l’assemblea i en la qual també s’inclou l’abonament dels reforços de la campanya estival de prevenció del foc i una partida de 36.000 euros per a pagar factures pendents de l’anterior equip de govern provincial format per PSPV i Compromís, destinades en la seua major part a pagar reparacions.

Directe