La Diputació busca desbloquejar la construcció de depuradores en municipis de menys de 5.000 habitants

Amb una reunió amb l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals

Amb l’objectiu de millorar el tractament d’aigües residuals i garantir el millor servei als municipis de menys de 5.000 habitants, la Diputació Provincial de Castelló s’ha entrevistat amb l’EPSAR a fi de fixar objectius que “milloren la nostra província i garantisquen el millor servei als nostres pobles”.

Héctor Folgado, vicepresident tercer de la Diputació i diputat responsable de l’àrea d’Infraestructures, al costat del diputat delegat del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, s’han reunit aquesta setmana amb el nou gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), José Aparicio, “a fi de fixar objectius comuns que resolguen problemes amb la prestació de serveis òptims”.

La reunió, que ha tingut lloc en la Diputació de Castelló, ha comptat amb la presència dels responsables polítics i els tècnics de tots dos departaments “per de traçar les línies d’acció més eficaces amb el desig de donar resposta als nostres pobles”, ha explicat Folgado.

“Som conscients que molts projectes han quedat paralitzats i el repte és precisament aquest, desbloquejar aquestes inversions amb una nova addenda al conveni que ens permeta executar les depuradores que els nostres pobles reclamen des de fa anys i que hui encara són una assignatura pendent”, tal com ha manifestat el diputat provincial del Cicle Integral de l’Aigua.

Iván Sánchez ha manifestat el seu desig que “després d’aquesta primera presa de contacte els tràmits s’agilitzen i puguem ser diligents en l’atenció de les necessitats que ens presenten alcaldesses i alcaldes pendents de la construcció d’una depuradora”. “És necessari actualitzar els costos d’aquelles instal·lacions que l’anterior equip de govern no va executar i llançar les obres pendents a més d’estudiar noves necessitats que mereixen tota la nostra atenció”.

En aquest sentit, ha manifestat el diputat provincial del Cicle Integral de l’Aigua, “som conscients de les urgències del nostre territori, estem compromesos amb la cerca de solucions més eficaç i estem decidits a ser àgils i eficaces perquè el millor servei als nostres pobles redundarà en la millor qualitat de vida dels veïns i el millor futur per a la nostra província”.

Directe