La Generalitat estudiarà la millora del transport públic en zones d’interior amb serveis específics

Dómine ha indicat que “tenim el repte de crear bones xarxes de transport públic que arriben a tots els nuclis de la Comunitat”

El secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, Vicente Dómine, ha assenyalat que la Generalitat prestarà especial atenció al transport en les zones d’interior i menys poblades per a “millorar substancialment els serveis que fins ara s’han estat prestant, però també acompanyar-los amb serveis específics”.

Així s’ha pronunciat el secretari autonòmic en la inauguració de la jornada ‘Transport públic a demanda (TAD): present i futur’, organitzada per la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València (UPV). La jornada, que clausura el director general de Transports i Logística, Manuel Ríos, s’emmarca en els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

En la seua intervenció, Dómine ha indicat que “des de les administracions tenim el repte de crear bones xarxes de transport públic, unes xarxes que arriben a tots els nuclis de la Comunitat Valenciana, especialment a les zones d’interior i menys poblades, quan els trànsits siguen molt febles i no justifiquen el cost econòmic ni les emissions que representa el fet de desplaçar autobusos convencionals”, i ha indicat que “la solució és el transport a demanda”.

Segons el secretari autonòmic, “a la Comunitat Valenciana estos escenaris se situen a l’interior i en les zones de baixa densitat de l’entorn de les grans metròpolis, així com en les zones turístiques”.

En este sentit, hi ha afegit que, “en estes àrees, els serveis convencionals són poc efectius i per això, des de la Generalitat, volem desenvolupar serveis a demanda integrats en les xarxes d’autobús convencional, coordinats amb estes xarxes, amb títols multimodals que permeten el transbord amb les xarxes d’autobusos i amb una altra sèrie d’avantatges perquè siguen pràctiques i accessibles”.

Este seminari sobre transport a demanda és una de les moltes activitats en les quals col·labora la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori amb l’Escola d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de la UPV, a través de la Càtedra Transport i Societat, “per a investigar i difondre qüestions relacionades amb una mobilitat més equilibrada”, ha apuntat el secretari autonòmic de Transports.

Així mateix, ha recordat que, durant la Setmana Europea de la Mobilitat, “totes les administracions europees reforcem les recomanacions perquè s’adopten pràctiques de mobilitat més equilibrades i respectuoses amb l’entorn i que se centren, fonamentalment, a utilitzar el transport públic, sempre que siga possible, o anar a peu o amb bicicleta”.

“Es tracta de formes de mobilitat més segures, que ens permeten disposar de més temps lliure, ja que no ens vinculen a la conducció, en la qual es perden moltes hores, i que, per descomptat, ens ajuden a limitar el consum de combustible i contribuir a tindre una atmosfera més neta i unes ciutats molt més saludables, però no només hem de pensar en les grans urbs, també hem de tindre presents les zones d’interior i menys poblades”, ha conclòs.

Directe