Albocàsser, Catí i Benassal comptaran amb Punts Nets per Autocaravanes

L'Agenda Antidespoblament va llançar aquesta xarxa, a través de la qual s'impulsa la construcció de zones de pàrquing d'autocaravanes

Des de la Generalitat Valenciana i la seua Agenda Antidespoblament, s’ha llançat la xarxa de Punts Nets AVANT, a través de la qual es porta a terme l’adaptació de terrenys per a la construcció de zones de pàrquing d’autocaravanes. Catí i Benassal ja han començat la segona fase de la construcció de la seua zona on poder fer una parada i visitar tot allò que envolta aquests municipis, mentre que Albocàsser ja té la seua en ús des de fa un any.

Com a capital de l’Alt Maestrat, Albocàsser disposa d’un pàrquing públic per a autocaravanes, aquest, a més, ja està tot acabat i ja porta un any en funcionament. Rodejat d’ametllers i olivers, el municipi guarda un encant del qual tots aquells que venen de caravàning per la zona gaudeixen al màxim. A més, aquest municipi té molta història que es veu reflectida en els diferents edificis amb estructura medieval arreu del poble. L’Ermitori de Sant Pau, i la Font de Na Tosca, també es troben dins dels grans atractius d’aquest municipi, junt amb les diverses coves que alberguen pintures rupestres. Així doncs, aquesta zona d’autocaravanes, que disposa de quatre places amb aigua, està tenint un gran èxit entre els turistes de caravana.

A Catí, la zona d’autocaravanes està situada al paratge de la Mare de Déu de l’Avellà. Aquesta comptarà amb quatre places amb llum i aigua. Al mes de setembre començarà la segona fase d’adequació, amb accions com senyalitzar quatre places més d’aparcament o arreglar els torradors antics per a facilitar la posada dels ‘hornillos’ ací. Aquelles persones que facen ús d’aquest pàrquing com a zona de parada podran gaudir de les diferents oportunitats que ofereix la població. Es podran tastar els formatges de Vall de Catí, elaborats amb llet procedent de les seues pròpies explotacions. A més, s’ofereixen visites a la formatgeria per a poder conéixer tot el procés d’elaboració, i per a aprendre diferents coses sobre el món dels formatges. Així, es podrà gaudir d’una experiència tant visual, com gastronòmica. A escala patrimonial, Catí està ple de cases amb tons gòtics com la dels Miralles, els Delme, o els Monserrats. I també, la zona en la qual està situada aquest punt AVANT, està envoltada d’un paratge natural, amb aigües carregades de minerals que creen un brollador natural.

Finalment, Benassal també comptarà amb una xarxa de serveis per al caravàning i, com la zona d’Albocàsser, disposa de quatre zones amb aigua. Entre els atractius d’aquest municipi es troba l’Església de l’Assumpció, la Font d’En Segures i els carrers xicotets amb cases antigues del nucli urbà. A més, aquells que facen ús d’aquest pàrquing d’autocaravanes, podran gaudir de l’Aigua de Benassal, una aigua enriquidora que és la gran estrella de la població. També, els i les visitants podran rodejar-se de natura endinsant-se en el Paratge Municipal del Rivet, un bosc de roure valencià i de carrasques, des del qual s’aprecia una meravellosa vista de tot el terme de Benassal. Aquesta zona començarà a setembre, com Catí, les accions de la segona fase d’adequació per a millorar l’aspecte de la parcel·la amb la construcció d’un mur i amb altres reformes.

Directe