Ernest Blanch, nomenat portaveu socialista d’infraestructures a les Corts Valencianes

La comissió d'igualtat el tria també com a vicepresident per majoria

Ernest Blanch, nomenat portaveu socialista d’infraestructures a les Corts Valencianes

L’activitat parlamentaria de setembre ja es prepara des de l’estiu. El grup socialista que presideix l’expresident de la Generalitat Ximo Puig ha començat a repartir papers i funcions entre les seues diputades i diputats.

És el cas del morellà Ernest Blanch, que després les reunions mantingudes al seu grup parlamentari ha sigut escollit per exercir com a portaveu socialista d’obres públiques i infrastructures en l’oposició. Una matèria que coneix amb suficiencia després del seu pas com a cap de gabinet en la Conselleria de Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori de 2015 a 2019. Passa així a portar una matèria diferent de les emergències, incendis i administració local que ha portat a terme en la passada legislatura, en la que els socialistes i els grups del denominat pacte del Botànic ostentaven la majoria a la cambra autonòmica.

Igualment, la majoria dels diputats i diputades que formen la comissió d’Igualtat de les Corts Valencianes, on Ernest Blanch ja va portar iniciatives i treballs en l’anterior legislatura, l’han triat com a vicepresident de la mateixa.

Des del PSPV-PSOE de Morella, la seua secretaria general, María Rallo, ha manifestat la satisfacció de l’agrupació per la designació de Blanch per a eixes funcions, “donada la importància que eixa portavocia té pel seu pes específic en les tasques de gestió de la Generalitat Valenciana i per la gran quantitat de temes que afecten a la gent de Morella i comarca en matèria d’infraestructures, obres públiques i igualtat”.

El diputat ha iniciat durant el mes d’agost una ronda de reunions amb els portaveus, alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca, per repassar de primera mà la situació dels temes entorn a les polítiques de la Generalitat Valenciana per poder fiscalitzar com toca la feina parlamentaria i traslladar a les Corts Valencianes de manera efectiva el sentir i les necessitats dels municipis del territori.

Directe