La junta general d’accionistes de Carns de Morella canvia el consell d’administració

La situació de l’empresa "és molt delicada amb un gran deute i quasi cap benefici"

Avui s’ha reunit la junta general d’accionistes de Carns de Morella per a aprovar els comptes anuals de l’empresa i proposar un nou consell d’administració. A partir d’ara, el consell estarà format per Bernabé Sangüesa, Javier Amela, Ana Belén Soro, Diego Boix, Julio Tena, Marc Boix, Jesús Ortí i Rhamsés Ripollés.

Es tracta d’una entitat propietat majoritària, amb més del 71%, del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE), però amb uns 80 socis i sòcies amb poques accions. Este matí s’ha aprovat la proposta a l’assemblea general. “Esta empresa té un deute amb entitats financeres que supera els 600.000 euros i una situació que genera pèrdues d’entre 60.000 i 80.000 euros anuals. A banda del milió d’euros que l’Ajuntament de Morella ja ha invertit en el complex per a evitar la seua fi, ara el nou consell haurà de decidir com afrontar la situació financera de l’empresa, ja que la situació actual és inviable”, expliquen fonts municipals.

“El primer pas serà intentar fer que funcione l’empresa, almenys per a no generar pèrdues que afecten l’estabilitat de la resta d’empreses i del consistori” ha destacat l’alcalde de Morella i president de CISE, Bernabé Sangüesa. A més, ha afegit que “en el cas que no es revertisca la situació, es proposarien altres opcions i, arribats a este punt, volem que siga el poble de Morella qui decidisca quin és el futur d’esta empresa”.

“Actualment, no podem assumir un cost anual d’este calibre que arrastra al CISE i l’Ajuntament de Morella” ha explicat l’edil. Finalment, ha recalcat “la necessitat de solucionar este gran problema econòmic per al consistori”.

“La proposta no ha
estat consensuada”

Per la seua part Joel Pascual, regidor de l’oposició de l’Ajuntament de Morella “com ramader, soci i uns dels participants en la reunió” explica com “precisament això que s’explica en la nota de premsa de l’Ajuntament de Morella, és el que no ha passat en la junta general, ja que la proposta del nou consell d’administració no ha contat amb cap vot a favor dels socis presents en la reunió”.

Pascual continua exposant que “no és que s’estiguera en contra dels membres proposats, simplement s’ha demanat més representació del sector ramader i cooperatives. Hem passat de tindre 6 representants dels socis (ramaders i cooperatives) i 1 de CISE a tindre 1 representant dels socis i 7 de CISE. No s’ha tingut en compte la proposta i amb el sol vot del conseller delegat de CISE (amb més representació i que té majoria) s’ha aprovat la proposta, que no ha estat consensuada ni participada, sinó imposada”.

“Està clar que totes les decisions, com a soci majoritari, han de ser preses per CISE, però potser haguera estat bé donar veu en la junta a l’empresa usuària de l’escorxador, més socis, més ramaders, cooperatives… Per garantir que tots els punts de vista del sector estiguen representats en la junta i treballar pel millor futur de l’escorxador”, explica també Joel Pascual.

Directe