Continuen les obres de rehabilitació de la Casa Abadia-Casa Vicari d’Ares del Maestrat

Es vol que els dos espais tinguen futurs usos socials

Els treballs mitjançant els quals es rehabilitarà la Casa Abadia-Casa Vicari d’Ares del Maestrat continuen avançant a bon ritme. La reconversió de dos edificis històrics del nucli urbà d’Ares s’enfoca en dos parts en les quals es treballa en paral·lel. D’una banda, mitjançant el Pla Conviure s’està remodelant i sanejant la façana, murs i cobertes així com l’interior de tots dos immobles amb nous subministraments elèctrics, de lampisteria i de calefacció, a més de la instal·lació d’un ascensor. A més, en l’antic corral es crearà un espai d’usos múltiples per a ús i gaudi del veïnat en apartats socials o culturals.

Amb la present actuació es pretén adequar aquests dos edificis patrimonials per a aconseguir espais municipals de qualitat per a futurs usos socials. En definitiva, obtenir a partir d’un immoble actualment sense ús un lloc de trobada on puguen realitzar-se tot tipus d’activitats, sobretot de caràcter cultural, social, lúdic i de serveis. Amb aquesta proposta, l’ajuntament d’Ares té l’objectiu de continuar rehabilitant edificis públics per a crear espais de trobada i cohesió social entre els habitants del municipi.

D’altra banda, s’està adequant l’interior de la primera planta de l’immoble per al seu ús com a habitatge plurifamiliar de titularitat municipal. L’espai interior s’habilitarà amb les necessitats bàsiques. Per a dur a terme aquesta acció s’ha captat una ajuda per valor de 41.991,32 del Pla Recuperem Llars de la Generalitat Valenciana. En aquest cas, l’actuació es concentra en un dels pisos per a habilitar-lo correctament, i no en tot l’edifici com l’actuació englobada en el Conviure.

500.000 euros
del Pla Conviure

El consistori d’Ares va aconseguir 498.716,61 euros del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana per a dur a terme aquest important projecte de rehabilitació mitjançant el qual es recupera i posa en valor un immoble d’origen medieval amb segles de presència en el tramat urbà d’Ares del Maestrat. Amb aquesta ajuda també es van adquirir tots dos immobles i es va redactar l’estratègia local de rehabilitació de l’entorn construït per a futures operacions semblants.

El global del projecte futur que s’ha dibuixat en aquests dos habitatges remodela tres habitatges més per a usos socials i amb propietat municipal. De moment, totes dues construccions es recuperen i la seva primera planta serà habitable en uns mesos més.

Directe