Morella estableix un front comú amb Aragó per a lluitar contra els macroprojectes energètics

Forestalia projecta macrocentrals eòliques i fotovoltaiques a la província de Terol i la línia MAT d’evacuació que arriba fins a Morella

Morella estableix un front comú amb Aragó per a lluitar contra els macroprojectes energètics

El Mas de Cebrian de Puertomingalvo, a la província de Terol, va acollir una reunió entre la Diputada de Teruel Existe a les Cortes de Aragón, Pilar Buj, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, i el primer tinent d’alcalde, Javier Amela, junt amb altres membres de TE i l’expresident de l’Asociación de Directivos y Ejecutivos de Aragon, Salvador Arenere, sobre els macroprojectes energètics que afecten el territori en comú. L’encontre va estar concebut per a la unitat d’acció i coordinar els grups de treball i arribar a les últimes instàncies en defensa de les comarques i municipis afectats.

Tot i que l’objectiu és ample i comú, el propòsit és aturar la construcció del Clúster del Maestrazgo, un projecte que plasma 250.000 panells fotovoltaics a les comarques veïnes de Terol i la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que arriba fins a Morella i travessa els termes de Portell i Cinctorres. Així, sobre l’afecció al territori, l’Ajuntament de Morella ha al·legat amb més de 90 pàgines d’arguments en contra d’estes iniciatives que destrueixen el paisatge i afecten camps, explotacions ramaderes i masos habitats.

Sangüesa ha explicat que “les línies elèctriques d’evacuació MAT són un malson per a les veïnes i veïns de Morella, Cinctorres i Portell per l’afecció a habitatges, camps i explotacions que travessen” i ha afegit que “ara obrim un nou escenari per a frenar esta barbaritat i unim forces també amb la gent de la zona del Maestrazgo, veïns, polítics i empresaris amb els quals ens uneixen llaços culturals, així com problemes de despoblament i l’afecció dels macroprojectes energètics”.

Directe