Ximo Puig continuarà tenint xòfer i un assessor

El morellà s'acull a l'Estatut de expresidents, però no ocuparà el lloc en el Consell Jurídic Consultiu en mantenir-se com a diputat autonòmic i senador

Puig, en una imatge recent

L’expresident de la Generalitat Ximo Puig s’ha acollit a la llei de l’Estatut d’expresidents i ha designat a un assessor i a un conductor, segons recull una resolució de la Presidència per la qual es nomena aquestes dues persones com a personal eventual a proposta de l’antecessor de Carlos Mazón.

El nomenament de l’assessor i del conductor té efectes des del 16 de juliol -un dia abans de la presa de possessió del nou president del Consell, Carlos Mazón-, segons recull la resolució datada el 17 de juliol signada pel sotssecretari de Presidència de la Generalitat en funcions i que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat.

La llei de l’Estatut de expresidents aprovada en 2022 estableix, entre altres mesures, que el Consell posarà a la disposició d’aquests els mitjans necessaris per al sosteniment d’una oficina de suport, que comptarà amb dos llocs de treball amb funcions d’assessorament i una plaça de conductor, coberts a proposta del expresident i dependents orgànicament de Presidència.

Com a assessor, el expresident Puig comptarà amb Francisco Cerdà, qui des d’agost de 2019 ha desenvolupat les funcions d’assessor en Presidència durant el segon mandat del dirigent socialista en el Palau de la Generalitat.

L’Estatut també inclou un lloc en el Consell Jurídic Consultiu, que Puig no ocuparà en mantenir-se com a diputat autonòmic i pròximament senador per elecció de les Corts Valencianes.

Directe