Ximo Puig li deixa “El peso de la responsabilidad” a Carlos Mazón

El morellà s'acomiada amb dos regals al nou president de la Generalitat Valenciana

Ximo Puig li deixa “El peso de la responsabilidad” a Carlos Mazón

El líder del PPCV, Carlos Mazón, ha pres possessió aquest dilluns com ‘president’ de la Generalitat prometent “lleialtat extrema” a la Comunitat Valenciana i “absoluta dedicació” al seu càrrec que assumeix “amb humilitat”. “El millor de la història de la Comunitat Valenciana encara està per arribar”, ha asseverat.

Mazón ha jurat el seu càrrec en l’hemicicle de Les Corts: “Acataré la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana sense engany i guardaré fidelitat a la Generalitat”.

El nou govern no es coneixerà, previsiblement, fins al dimecres, que és quan Mazón té previst anunciar la composició del Consell que compartirà amb Vox.

De moment, l’única cosa que es coneix del futur govern de la Generalitat és que Vox tindrà la Vicepresidència primera i la Conselleria de Cultura, que dirigirà el torero Vicente Barrera, així com les conselleries de Justícia i d’Agricultura.

“El pes de
la responsabilitat”

L’expresident de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat el seu desig que la nova etapa que comença avui en el govern autonòmic amb el traspàs de poders al nou cap del Consell, Carlos Mazón, estigui basada en el “respecte” i que “no es margini” a cap sector.

Així s’ha pronunciat Puig a la seva arribada a les Corts per a assistir al jurament de Mazón com a nou president. El fins ara cap de l’executiu valencià ha expressat el seu desig que la valenciana continuï sent una societat “que respecti a les persones i als drets humans”.

Puig també ha assenyalat que “els grans projectes i les grans inversions que hi ha, els hem de preservar entre tots”. “La nostra voluntat és ajudar i esperem que el govern atengui també el que són compromisos de comunitat, que no són compromisos d’un govern en concret. Crec que ens estem jugant molt”, ha subratllat.

Com el mateix Puig ha apuntat a les xarxes socials, li ha deixat dos regals al despatx del nou president Mazón. “Et deixe a la taula dos detalls: un mapa antic d’este poble amb huit segles d’Història i molt de futur per davant; i un llibre fonamental per ser lleial als valencians”, al que ha afegit un “enhorabona” pel nou càrrec així com del desig de “molta sort”.

El expresident ha assenyalat també en aquesta jornada que els socialistes treballaran “des de la responsabilitat que ens han donat els ciutadans”. “Són més de 700.000 persones les que hem de representar”, ha subratllat.

Directe