Morella forma a professionals municipals en “bones pràctiques” amb l’aigua

La iniciativa de la Diputació i Facsa també s'han fet a Llucena i Villanueva de Viver

Amb l’objectiu de formar en bones pràctiques a professionals en contacte amb l’aigua, així com d’explicar-los el marc contractual del servei de Gestió Sanitària de l’Aigua Potable i manteniment dels equips de cloració i de control de consums i qualitat, la Diputació de Castelló i Facsa han dut a terme formacions a personal municipal de diferents localitats de la província.

Aquest nou servei de Gestió Sanitària de l’Aigua Potable i manteniment dels equips de cloració i de control de consums i qualitat millorarà la qualitat del proveïment d’aigua de 71 municipis de la província mitjançant la realització dels plans d’anàlisis i gestió dels incompliments, la redacció dels PAGAs (Programes d’Autocontrol i Gestió i del Proveïment ), gestió del SINAC (Sistema d’Informació Nacional de Qualitat d’Aigua de Consum Humà) o la neteja de depòsits. També inclou millores orientades al personal que s’encarrega del seguiment i control en aquests municipis que estan inclosos en el contracte.

Concretament, aquesta iniciativa formativa ha estat dirigida als treballadors i treballadores dels proveïments dels municipis inclosos en el contracte de gestió sanitària.

Nou portal web

Les jornades -celebrades a Morella, Llucena i Villanueva de Viver- també han servit per a presentar el nou portal web que dota de major transparència al servei i que compta amb una part pública per a la ciutadania i una altra part privada per a l’equip responsable de la gestió. Així mateix, als participants se’ls ha mostrat l’eina Carlflash que facilita la gestió de les sol·licituds de manteniment de cloració i que ja està completament operativa per als 71 municipis.

Els professionals dels ajuntaments han aprofitat l’ocasió per a resoldre dubtes, compartir informació i aprendre de les millors pràctiques. Finalment, se’ls ha presentat tres campanyes relacionades amb l’ús eficient de l’aigua i la millor gestió que es posaran en marxa als ajuntaments.

Directe