El veïnat d’Ortells reclama millores urgents a l’Ajuntament de Morella

Han tingut una reunió on van mostrar la preocupació pel mal estat d’alguns punts del poble amb problemes estructurals i perill d’enderroc

El veïnat d’Ortells reclama millores urgents a l’Ajuntament de Morella

L’equip de govern es va reunir ahir a Ortells amb les veïnes i veïnes del poble. D’aquesta manera, l’encontre va girar al voltant de diferents propostes de millora amb especial preocupació per l’estat d’algunes zones del poble que presenten problemes estructurals greus, els quals provoquen escletxes en les cases i perill d’enderroc en molts casos a causa dels moviments del terreny. Els i les representants de l’ajuntament comparteixen el seu patiment i demanaran l’ajuda d’altres administracions com la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ja que el consistori no pot fer front a estes actuacions.

Altres problemes que va plantejar el veïnat va ser l’estat que presenten algunes vivendes, així com l’església. A Ortells hi ha diferents edificacions privades en runes. A més, l’església, sobre la qual es va actuar fa entre 10 i 15 anys, també compta amb escletxes i problemes estructurals.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “ens hem trobat un poble en mal estat i molts problemes estructurals que poden posar en perill la integritat de les persones”. L’edil ha explicat que “és una prioritat solucionar estos problemes, però, com els hem dit a les veïnes i veïns, l’ajuntament soles no pot assumir estes actuacions i demanarem l’ajuda d’altres administracions”. Finalment, també ha remarcat que “tindrem comunicació directa amb el veïnat d’Ortells i volem mantindre reunions periòdiques i amb més freqüència del que hi havia fins ara”.

La gent d’Ortells va traslladar altres peticions més senzilles en esta primera reunió. Una d’estes és traslladar la pista esportiva al jardí botànic i evitar creuar la carretera per a jugar. La neteja dels llavadors, reparació de la teulada del cementeri i altres actuacions de manteniment en l’enllumenat públic i les baranes són altres tasques demandades des del poble. És també una demanda la neteja forestal d’alguns accessos i punts del poble, la qual ja està prevista amb la brigada de la Mancomunitat Taula del Sènia. Finalment, han demanat millorar l’accés a la casa social, així com que albergue un servei de bar, així com comptar amb un servei de manteniment constant a Ortells.

Directe