Bernabé Sangüesa visita l’estat de les obres del Colomer Zurita

L’edifici té goteres i filtracions d’aigua des de fa anys, els quals s’ha previst solucionar de manera immediata

Bernabé Sangüesa visita l’estat de les obres del Colomer Zurita

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha visitat les actuacions de rehabilitació del Colomer Zurita de Morella on s’ubicaran la nova Escola de Música i la Biblioteca Municipal. Junt amb tècnics de l’Ajuntament de Morella, han vist l’estat actual dels treballs en ambdós projectes, així com els problemes de goteres i filtracions d’aigua que l’edifici arrossega des de fa anys en el claustre interior. Estes han afectat lleugerament a les obres que ja s’han fet, de manera que és urgent solucionar el problema.

L’escola estarà situada en el primer pis del claustre interior de l’edifici, així com diferents espais per a les associacions musicals locals com l’Associació Musical Mestre Candel, la Rondalla i els Gaiteros, els quals ja es podran utilitzar durant el mes de juliol. Així, està previst que les obres finalitzen en les pròximes setmanes i durant l’estiu es trasllade el material de l’Escola de Música i les associacions. A més, caldrà adquirir material nou o de segona mà, ja que l’actual està envellit i no està en les condicions òptimes per a utilitzar-se durant el nou curs. Esta fase es finança, en part, amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que supera els 800.000 euros.

D’altra banda, també avancen les obres al primer pis del claustre exterior on s’ubicarà la nova Biblioteca Municipal i altres espais polivalents i d’estudi. La de la biblioteca és la fase 3 del total d’actuacions de rehabilitació de l’edifici. Compta amb un pressupost de 705.850,95 euros, amb les ajudes del Fons Eòlic i el Pla Conviure de la Generalitat Valenciana, i es realitzarà en un termini d’entre set i nou mesos.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat.

Directe