La Diputació aprova subvencions per valor de 497.096,16 euros a 66 municipis per a l’Escola Matinera

Esta inversió dona resposta a la necessitat d'oferir serveis educatius de qualitat i la lluita contra la despoblació

La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions per valor de 497.096,16 euros a 66 municipis de la província de Castelló per a la realització del servei de l’Escola Matinera durant l’exercici de 2023. Aquestes subvencions van dirigides a la contractació de personal tant de les escoles prèviament habilitades com les de nova habilitació. Cal assenyalar que l’Escola Matinera és un servei dirigit a menors de 3 a 12 anys per a facilitar la conciliació de les famílies.

Gràcies a aquesta inversió es dona resposta a la necessitat d’oferir serveis educatius de qualitat en els municipis de la província, perquè totes les famílies castellonenques puguen gaudir dels mateixos mitjans, béns i serveis sense importar on visquen.

Així mateix, amb aquest servei es garanteix que les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar de municipis en risc de despoblació puguen dur a terme el seu projecte de vida i compaginar el personal i professional en el seu lloc de residència, ajudant així a fixar població.

Les presents bases es desenvolupen en el marc del Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de Castelló, per al trienni 2023-2025, en el qual es fixen per a l’àrea de Benestar Social com a objectius estratègics impulsar la conciliació familiar i laboral especialment en aquells municipis en risc de despoblació, i l’augment del nombre de municipis i menors que disposen de serveis d’Escola Matinera.

Directe