Guillem Alsina, reelegit alcalde de Vinaròs

Vox no ha volgut recolzar al PP a canvi de res, el que ha decantat l'alcaldia cap al PSPV

Guillem Alsina, reelegit alcalde de Vinaròs
Fotos: Albert Gavaldà / sermaestrat.com

Guillem Alsina Gilabert ha estat reelegit alcalde de Vinaròs aquest matí en la sessió d’investidura celebrada a les 12 en el saló de sessions de l’Ajuntament de la ciutat que es trobava abarrotada de públic, igual que la plaça parroquial on s’ha instal·lat una pantalla gegant per a poder seguir en directe la sessió.

Alsina ha aconseguit la alcaldia amb els 9 vots del seu grup, PSOE i el vot de la regidora de Compromís. Mentre la candidata del Partit de Vinaròs Independent (PVI) María Dolores Miralles ha aconseguit nou vots en sumar els dels set regidors del partit popular amb els 2 del seu grup. El grup de Vox ha votat al seu cap de llista Josué Brito que ha aconseguit 2 escons. Prèviament la candidata de Compromís; Paula Cerda, i el candidat del PP, Juan Amat havien declinat la seva candidatura. En el nou procediment la votació ha estat de viva veu mentre que la Mesa d’edat ha estat constituïda per Marcela Barbe del PVI i Lara Guadix del PSOE.

La votació ha resultat sorprenent en pensar tothom que el pacte del PVI amb el PP s’estendria a Vox, però aquest partit s’ha mantingut en la postura anunciada ahir que no anava a regalar l’alcaldia a canvi de res.

En les seves primera paraules el reelegit alcalde Guillem Alsina ha destacat la necessitat de recompondre els ponts que en els últims dies s’han trencat amb formacions com PVI i que mai haurien d’haver-se deteriorat. No sols ha parlat del Partit de Vinaròs Independent sinó que fins i tot ha tendit la mà al PP per a portar endavant la gestió de la ciutat.

La sessió s’ha seguit amb passió des del carrer on la gran majoria de concentrats han esbroncat a alguns regidors electes del PP , a la candidata del PVI i als regidors electes de Vox quan han tingut protagonisme en la presa de possessió i en la votació transmesa en directe a través de la pantalla gegant. Finalitzada la sessió el reelegit alcalde ha estat rebut en les escales de l’edifici municipal amb vítores i ovacions pels concentrats que després de les fotos de la nova corporació s’han llançat a les felicitacions de rigor.

Directe