Dissabte es constituirà el nou Ajuntament de Benicarló

La nova corporació comptarà amb cinc grups: PP, PSOE, Benigazlum-Tot per Benicarló, Compromís i Vox

Dissabte es constituirà el nou Ajuntament de Benicarló

El ple que tindrà lloc el proper dissabte donarà oficialment la benvinguda a una nova legislatura, la 2023-2027, que comptarà amb set regidors i regidores del Partit Popular, cinc regidors i regidores del PSOE, quatre regidors i regidores de Benigazlum-Tot per Benicarló (un partit independent que concorria per primera vegada a les eleccions), tres representants de Compromís i dos de Vox.

Una vegada constituïda la Mesa d’Edat, que estarà formada pel regidor de major edat (Juan Pascual Sorlí) i el regidor de menor edat (Ulpiano Mayoral), els 21 regidors i regidores prendran possessió dels seus càrrecs i rebran els atributs que els corresponen (la medalla i el pin corporatiu).

Posteriorment, una vegada constituïda la corporació municipal, començarà el procés d’elecció de l’alcalde o alcaldessa, on cadascun dels caps de llista podrà presentar la seua candidatura. Si un dels candidats obté la majoria absoluta dels vots en primera votació, serà proclamat alcalde o alcaldessa. En cas contrari, serà proclamat alcalde el regidor que encapçale la llista que haja obtingut major nombre de vots populars en les eleccions.

Una vegada siga proclamat, l’alcalde o alcaldessa prendrà possessió del càrrec, passarà a presidir el Ple i donarà la paraula a cadascun dels caps de llista. Finalment, serà ell o ella qui adreçarà unes paraules a tota la corporació municipal.

La sessió començarà a les 11.00 hores i es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Benicarló.

Directe