Les agrupacions locals s’emporten sis alcaldies mentre que PSPV i PP es reparteixen les altres 10

Els socialistes aconsegueixen mantenir el diputat provincial ja que són la força més votada

La jornada electoral també ha donat molt de si a la resta dels Pobles dels Ports. Amb ja les meses escrutades les agrupacions d’electors locals que s’han format arreu dels 17 pobles del partit judicial de Morella s’emporten sis alcaldies. Mentrestant, el PSPV i PP es reparteixen les altres 10 amb cinc ajuntaments per a cada un.

Vilafranca ha sigut el poble dels Ports on més vots ha tret el Partit Socialista amb un total de 768 pels 416 del Partit Popular. Això atorga la majoria absoluta al PSPV el que permetrà que Sílvia Colom torne a ser l’alcaldessa de Vilafranca amb set regidors per 4 del PP.

A Forcall també s’ha recollit una altra majoria absoluta del PSPV amb Santi Pérez al capdavant que repetirà com a primer edil amb 220 vots davant dels 37 del PP i un repartiment de 6 regidors a un.

En canvi, a Cinctorres l’agrupació d’electors liderada per Mireia Mestre ha tornat a fer front al bipartidisme aconseguint 171 vots i cinc regidors pels 101 vots i dos regidors del partit socialista. Mentre, el PP sols ha aconseguit dos vots.

La Pobla de Benifassà ha parlat clar deixant els cinc regidors de l’Ajuntament en mans del PP i a David Gil com a futur alcalde.

Portell ha mostrat certa divisió ja que ha repartir 3 dels regidors per al Partit Popular amb Álvaro Ferrer al front i dos per al PSOE ja que el PP sols havia presentat tres candidats.

A Ares del Maestrat quatre dels regidors se’ls ha quedat el PSPV amb Ester Querol al capdavant mentre que el PP ha aconseguit un regidor.

A Castellfort el Partit Popular aconseguia 4 dels cinc regidors i el PSPV tan sols un.

A la Mata tornava a mostrar força a l’agrupació d’electors del municipi amb tres dels cinc regidors el que podria tornar a fer a Jorge Royo alcalde de la Mata davant dels únics regidors del PSPV i el PP.

Todolella també es decantava pels independents del municipi amb tres regidors enfront del únic que han tret PSPV i PP.

A Olocau del Rei el PSPV era el gran guanyador de la nit amb 4 regidors davant de l’únic del PP.

A Sorita en canvi era al contrari i el PP va aconseguir quatre dels cinc regidors i un del partit socialista.

A Vallibona cap veí votava al PP i els 44 electors li donaven la confiança de nou al Partit Socialista i a Juanjo Palomo.

Herbers també tirava cap a les llistes d’agrupació d’electors amb Herbers amb dos regidors i un del partit socialista.

Passava el mateix a Villores on Viu Villores aconseguia 37 vots i el PSPV sis el que farà de nou alcalde previsiblement a Ivan Guimerà.

Palanques continuarà sent del Partit Popular quatre anys més amb els tres regidors i zero per part del pspv.

En el poble més menut dels Ports també saltava la sorpresa, ja que a Castell de Cabres era el vencedor José Antonio Messeguer de l’agrupació d’electors.

Directe