“Ha estat un honor. El fruit del nostre treball quedarà”

El PP guanya les eleccions autonòmiques i la comarca dels Ports perd el primer president de la Generalitat d'ací

“Ha estat un honor. El fruit del nostre treball quedarà”

“El cap ben alt. Les mans ben netes. I l’ànim de seguir treballant pels valencians”. Amb aquestes paraules el morellà Ximo Puig ha agraït el recolzament en les eleccions autonòmiques del 28 de maig on, tot i aconseguir 31 escons -4 més que fa quatre anys- no sume amb els 15 ascons de Compromís -que n’obté dos menys- i on desapareix de l’arc parlamentari Unides Podem, pel que és impossible la reedició del Botànic.

L’encara president ha volgut ressaltar que, “com diria Antonio Machado, tot passa i tot queda” i, davant això, ha destacat que “el fruit del treball quedarà per sempre”. Ha afirmat que respecta “la voluntat lliure dels ciutadans” i ha confessat que espera “de tot cor” que “la societat valenciana no caigui en la divisió, en les trinxeres, en la crispació”.

S’ha acomiadat afirmant que “ha estat el major honor” de la seva vida presidir aquesta comunitat i també ha volgut felicitar el PP per la seva victòria. Amb els resultats d’aquests comicis autonòmics, la comarca dels Ports perd l’únic president de la Generalitat Valenciana d’ací en tota la història de la recent democràcia. Tot i el canvi de color de la Generalitat, el morellà Ernest Blanch sí aconsegueix escó a l’arc parlamentari valencià i continuarà com a diputat.

El PP de Mazón
pot formar Govern amb Vox

El PP ha guanyat les eleccions autonòmiques d’aquest 28 de maig en la Comunitat Valenciana i a més podrà tornar a governar la Generalitat després de vuit anys, ja que els seus 40 escons més els 13 que ha aconseguit Vox aconsegueixen la majoria absoluta en Les Corts Valencianes.

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha duplicat escons en la seua primera vegada com a candidat a la presidència de la Generalitat i ha aconseguit 40 escons (21 més que fa quatre anys), amb el que passa a ser el principal grup de Les Corts i es converteix en el virtual president de la Generalitat.

Necessitarà per a això el suport de Vox, que ha pujat de 10 a 13 escons, mentre que desapareix de Les Corts Ciutadans, que tenia 18 escons, amb el que la dreta passa a estar formada per dos grups que sumen 53 diputats, tres més que la majoria absoluta.

D’aquesta manera, Ximo Puig perd la presidència de la Generalitat que ha dirigit vuit anys, i tant els socialistes com Compromís passen a ser l’oposició.

Directe