Els Independents trenquen amb 32 anys de majories socialistes a Morella

L'alcaldia està en l'aire després del resultats del 28-M

El PSPV, amb 695 vots és la força política més votada a les eleccions locals de Morella. Tot i això, els socialistes han perdut la majoria absoluta que ostentaven des de 1991 amb els successius governs de Xavier Fabregat, Ximo Puig i Rhamsés Ripollés.

Bernabé Sangüesa, d’Independents per Morella, exercint el seu dret al vot

Però la irrupció del partit Independents per Morella ha trencat l’hegemonia donat que, amb 505 vots són la segona força més votada, aconseguint fins a 4 regidors. Bernabé Sangüesa, Javier Amela, Ana Belén Soro i Ruth Martínez entraran a formar part del consistori.

L’incògnita, a hores d’ara serà qui serà el proper alcalde de Morella, donat que ningú ha obtingut la majoria absoluta. Una opció és el govern en minoria dels cinc regidors socialistes, encapçalats per Rhamsés Ripollés i on també entren Mari Carmen Escuder, Joel Pascual, Ana Adell i Joan Carles Marcobal.

Altra opció possibles és l’aliança entre Independents i el Partit Popular, que té 336 vots i dos regidors, Jesús Ortí i Jesús Lecha que suposaria als populars ser la clau del proper govern.

L’encara alcalde, Rhamsés Ripollés, a les xarxes socials, ha declarat que “els nostres veïns i veïnes han decidit, amb una altíssima participació, un repartiment de 5 regidors per al nostre partit, 4 per independents i 2 pel partit popular”, admetent que “som el partit més votat i que ha guanyat les eleccions”, però que “no és el resultat que esperàvem ni pel que hem treballat”.

Ripollés continua exposant que ara, “és moment de diàleg, és moment d’arribar acords. Nosaltres, com a primer partit de Morella, ens sentim concernits i primers responsables en eixa tasca”.

“Morella, ha de ser, per a totes i tots, la màxima prioritat. Per part nostra, màxima responsabilitat i esforç pel futur de la nostra Ciutat”, conclou l’alcaldable socialista.

“El poble de Morella
ha votat canvi”

Per la seua part, des del PP, apunten a les xarxes socials com “una vegada acabat el recompte volem mostrar primer un agraïment a tots els votants de Morella així com als membres de les taules electorals per la seua tasca en pro de la democràcia”.

Seguidament, continuen explicant com “volem agraïr als 335 ciutadans que han confiat en la nostra llista i que ens han donat 2 representants a l’ajuntament de Morella. Volem felicitar també al PSPV-PSOE i a Rhamsés per haver segut el partit més votat en estes eleccions”.

De la mateixa forma, els populars “volem felicitar a Independents per Morella pel seu magnífic resultat, que esperem que el facen servir com a vertader canvi per a la nostra ciutat. La lectura del resultat es clara. El poble de Morella ha votat canvi després de 32 anys de majories absolutes. La nostra força te clar este canvi i treballarà en totes les forces per a que este canvi que ha demanat la ciutadania arribe a l’ajuntament”.

“Des de demà mateix ens posem a treballar per a que el canvi sigue una realitat”, conclouen.

Directe