Morella comptarà amb una oficina d’informació jurídica Justiprop

Esta informarà sobre serveis que presten altres administracions, assessorament jurídic o consultes electròniques

Morella comptarà amb un nou servei d’informació jurídica de proximitat amb una oficina Justiprop. Aquesta s’instal·larà a les oficines municipals i prestarà el servei els divendres amb horari de 10.00 hores a 14.00 hores a partir del 16 de juny. El servei el donaran professionals de l’advocacia amb esta iniciativa de la Conselleria de Justícia Interior i Administració Pública junt amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Castelló.

El projecte Justiprop consisteix en una oficina d’informació jurídica en diferents àmbits. D’aquesta manera, les principals funcions consistiran a informar dels serveis que presten altres administracions sobre l’accés a la justícia, la mediació, assistència a les víctimes, violència de gènere i protecció de drets. També prestarà assessorament i orientació jurídica prèvia als processos judicials i proporcionarà informació sobre tràmits administratius davant els registres civil, mercantil i de la propietat. Finalment, assisteix a la ciutadania per a realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius. A més, es tracta d’un servei comarcal i gratuït en el qual participa la Mancomunitat comarca Els Ports. Hi haurà oficines a Morella i Vilafranca.

El regidor de Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “es tracta d’un servei que pretén aproximar la informació jurídica a les veïnes i veïns de Morella que ho necessiten”. L’edil ha explicat que “l’oficina estarà oberta a partir del 16 de juny, encara que no prestarà el servei durant el mes d’agost”.

Cal explicar que, Justiprop és un dels serveis que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana, junt amb Mediaprop, per a transformar els Jutjats de Pau en oficines modernes on la ciutadania pot accedir a diferents serveis de l’Administració Pública. Així, qualsevol persona pot rebre l’assistència i assessorament jurídic prestat per professionals de l’advocacia independentment del lloc de residència, especialment en les zones menys poblades.

Directe