Independents per Morella celebra l’acte central de campanya amb música i un vermut

La formació exposa les seues propostes enfront dels veïns i veïnes

Independents per Morella ha celebrat aquest diumenge el seu acte central de campanya abans de les eleccions municipals. L’acte ha tingut lloc al mateix punt del poble en la placeta de la Llotja i ha comptat amb la participació activa del seu equip i més d’un centenar d’habitants del municipi.

Després de la presentació de la setmana passada, la llista progressista ha exposat avui alguns dels problemes més greus als quals s’enfronta Morella i la comarca dels Ports focalitzant amb l’afecció en la salut i especialment en la dels xiquets i xiquetes de les línies de molt alta tensió. D’això s’ha encarregat la mestra Ruth Martínez qui ha avisat del que suposa tindre una MAT a prop i ha reclamat que “es defense als veïns i als més menuts de la societat per davant de les grans empreses que sols volen lucrar-se a costa de la nostra terra”.

Durant l’acte, el cap de llista, Bernabé Sangüesa, ha tornat a ficar sobre la taula qüestions tan rellevants com el deure de l’Ajuntament de ser 100% transparent, la necessitat de participació ciutadana o la “lluita per un model de vida rural viu que fan perillar les empreses energètiques i els oligopolis polítics”. A més, ha recalcat la lluita contra els macroprojectes energètics com el punt principal de la campanya amb la recerca d’un futur d’autoconsum per a “baixar la factura dels morellans i les morellanes sense que la riquesa se l’emporten els poderosos”.

Intervenció íntegra de l’alcaldable Bernabé Sangüesa a l’acte central de campanya d’Independents per Morella

Sangüesa ha reflexionat sobre la manifestació per la defensa d’un món rural viu d’aquest dissabte celebrada a Castelló, on va acudir amb un grup de companys. Ha reclamat una política local propera als ciutadans, posant damunt la taula la frase de Salvador Allende: “¿Es justo que el hombre ponga un pie sobre la luna? ¿O no sería más justo que los grandes países pongan los pies sobre la tierra y se den cuenta que hay millones de personas que no tienen trabajo y que sufren de hambre?”.

També s’ha comptat amb la intervenció de diversos dels seus candidats i candidates, com l’arqueòleg José Manuel de Antonio, que ha reclamat “que s’esclarisca d’una vegada el futur del Convent de Sant Francesc, un monument que porta caient més de 100 anys mentre s’espera un parador nacional que és utilitzat com a arma política per uns i altres”.

D’altra banda, el dissenyador Emili Ortí ha reclamat l’accés a l’habitatge per tothom i la construcció d’un edifici d’apartaments tutelats per a majors. A més, també ha intervingut Pere Bargas que ha explicat com “la política ha de tornar al carrer i és necessari llevar la por del poble” i Lucia Sangüesa, qui ha defensat la idoneïtat d’una llista independent que reclame el que siga necessari sense deure-li res a ningú.

Com en la setmana anterior, la resta de l’acte ha comptat amb un aperitiu i música ambient per fomentar la conversa entre els candidats i candidates d’Independents per Morella i els veïns i veïnes que han volgut apropar-se.

Independents per Morella està preparant un acte de final de campanya i ha demanat als veïns que mentrestant els continuen parant pel carrer, els criden per telèfon i seguisquen escrivint-los a les xarxes socials i a la seua web.

Directe