Jesús Ortí “garanteix l’educació gratuïta de 0 a 3 anys” i projecta “un local d’oci juvenil”

El candidat del PP també anuncia bons consum durant la campanya electoral

Jesús Ortí “garanteix l’educació gratuïta de 0 a 3 anys” i projecta “un local d’oci juvenil”
Jesús Ortí és l'alcaldable popular per Morella / Foto: PP

El candidat del PP a l’alcaldia de Morella, Jesús Ortí, ha anunciat “la creació de bons consum a Morella per a generar estalvi a les famílies i injectar liquiditat als establiments locals, comerços, bars, restaurants i empreses de servei. Un repte que forma part del programa electora del PP a la ciutat i que s’amplia amb els descomptes associats als programes ‘Regala Morella i els carnets especials”, al que afegeix que són “avantatges que assumirà l’ajuntament i que podran veure’s complementats pels establiments adherits que així ho desitgen”.

La iniciativa que planteja Jesús Ortí “se suma a un pla de suport a la natalitat i la conciliació que es forja sobre el pla autonòmic que defensa Carlos Mazón, candidat del PPCV a la Generalitat Valenciana, i que estableix la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys”. “No sols bonificarem la matrícula, instal·larem aire condicionat a l’Escola Infantil per a millorar les condicions del servei”.

“Volem fer un pas més i garantir suport en els tractaments de fertilitat fins als 45 anys amb l’ampliació de les dones que ja tenen fills de manera que el nombre d’intents passe de 3 a 4”, ha detallat Ortí. En paral·lel, Ortí fa l’ullet “a les famílies autònomes, plantejant l’ampliació a 24 mesos de la tarifa plana dels autònoms que es reincorporen a la seua activitat després de la maternitat”, a més “d’incorporar un xec de 1.000 euros per naixement als qui estiguen empadronats a Morella amb un període mínim d’un any”.

Per als joves, Jesús Ortí planteja “treballar de la seua mà i de la dels empresaris per a crear un local d’oci als afores. Una discoteca que atenga les demandes i inquietuds d’un sector de la nostra població que es reivindica i exigeix ser escoltat”. En paral·lel, els joves “també seran objecte de protecció amb un sistema de ciberseguretat de la mà dels professionals de l’educació”.

Un projecte “ampli que abraça la protecció de les llars amb el Pla 2.000, un projecte que injecta 2.000 euros anuals durant quatre anys a totes les famílies que s’instal·len a Morella, de manera que els ajudem a pagar les despeses principals de llum, gas, aigua, IBI i internet”. Una ajuda que “s’amplia als veïns ja empadronats amb un fons que permeta rebaixar el 50% de les factures de l’aigua i la llum als beneficiaris de pensions no contributives i que se situa en el 30% per a les pensions mínimes”, continua explicant.

Finalment, Ortí presenta la Xarxa de Calor Pública “que pretén establir una xarxa de distribució d’aigua calenta i vapor per a la calefacció a totes les llars. Un sistema que serà gratuït el primer any de funcionament i que pretén aconseguir un estalvi del 60% de la factura que actualment paga cada domicili”. “Ho farem possible de la mà de Morella a partir del 28 de maig, perquè ha arribat el moment del canvi”, ha manifestat el candidat del PP a l’alcaldia de Morella.

Directe