Actuacions del pla de prevenció d’incendis forestals a La Llàcua i Torre Enguaita

Amb un pressupost de 132.377 euros per a 2023

El Pla local de prevenció d’incendis forestals de Morella ha previst actuacions a les zones de La Llàcua i Torre Enguaita. Aquestes s’executaran en base al fons forestal 2023 de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica amb un pressupost de 132.377 euros. Les zones on es desenvoluparà el projecte es van escollir junt amb els tècnics forestals i de prevenció d’incendis en una reunió prèvia. Així, una vegada s’aprove la resolució definitiva, es publicarà la licitació per a executar l’actuació.

Aquest projecte està separat en dues zones del terme municipal de Morella. La primera de les actuacions es desenvoluparà al voltant del camí que ix de La Llàcua en direcció a Catí. D’aquesta manera, abraça este nucli de població i les zones del Cingle de Salvassòria i Solanet de les Covetes. En esta, està previst realitzar tasques d’obertura de noves àrees de tallafocs i tractaments de la vegetació al costat dels vials com bandes de seguretat o faixes auxiliars en una superfície total de 22,9 hectàrees. D’altra banda, la segona zona està situada a Torre Enguaita i la pista que va de Xiva a Forcall. L’actuació està centrada en el manteniment, reparació i millora de les pistes forestals al llarg de 9,1 quilòmetres d’aquesta.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “les actuacions de neteja i prevenció d’incendis forestals han de ser constants arreu del terme municipal, de manera que ara s’actuarà en estes zones ja previstes en el pla local”. L’edil ha explicat que “es tracta, sobretot, de treballs de neteja de la vegetació i millora de pistes forestals i la creació d’una faixa de seguretat perimetral en estes vies”.

Directe