Vinaròs rep una subvenció europea per a renovar íntegrament l’avinguda de la Llibertat

L’ajuda aconseguida ascendeix fins als 1,1 milions d’euros

L’Ajuntament informa que ha aconseguit la subvenció dels Fons Europeus Next Generation per executar la reforma integral de l’avinguda de la Llibertat, des del carrer de la Mare de Déu del Pilar fins a l’avinguda de Barcelona. Recordem que el projecte està valorat en un import d’1.552.134 milions d’euros i l’ajuda obtinguda ascendeix fins a l’1.154.480 milions, fet que permetrà al Consistori realitzar les obres, aportant la resta de la inversió amb fons propis, un total de 397.654€. En relació als terminis, les feines hauran d’estar enllestides abans del 31 de desembre del 2024, tal com estableix la normativa de la Unió Europea.

Pel que fa al projecte, consisteix en la renovació urbana de tota l’avinguda de la Llibertat, mantenint els dos sentits de circulació amb l’adequació i ampliació de les voreres, la creació d’un carril bici i la plantació d’arbrat per oferir una via més amable, al mateix temps que es fomenta la mobilitat sostenible. Així mateix, també s’estudiarà la possibilitat de canviar la ubicació de les parades de bus o implementar de noves per facilitar l’accessibilitat als usuaris, a més de crear noves zones de càrrega i descarrega, així com conservar part de les zones d’estacionament per a vehicles.

La reforma de l’avinguda de la Llibertat ajudarà a promoure una mobilitat amable en un espai i indret que cada vegada té més importància comercial, a més d’ajudar a oferir una major seguretat viària per als xiquets i xiquetes que cada dia accedeixen als col·legis de la Misericòrdia i Assumpció o als diferents serveis que es presten en aquesta via.

Cal destacar que el projecte encara es troba en procés de redacció i per part de l’Ajuntament ja s’han mantingut les primeres reunions amb les direccions i associacions de pares, mares i familiars dels col·legis de la Misericòrdia i Assumpció, així també com amb el Palau de Justícia. Properament també es realitzaran trobades amb els propietaris dels establiments per recollir les seues necessitats o observacions, perquè el projecte final s’adapte a les necessitats de la ciutadania, així com també amb els mateixos veïns.

Directe