Els ajuntaments posen ja en marxa més de 250 actuacions del Pla Avança de la Diputació

Els municipis aprofiten el pla d'inversions bianual de la institució provincial per a desenvolupar millores urbanístiques

Una de les actuacions, a Vilafranca

El Els serveis tècnics de la Diputació de Castelló ja han donat el vistiplau a més de 250 actuacions que han traslladat els municipis de la província per a desenvolupar les actuacions que recull el Pla Avança, un programa d’inversions bianual que permet als ajuntaments realitzar millores urbanístiques en els respectius municipis.

El pla d’inversions de la Diputació de Castelló, que també articula mesures per a entitats locals menors i mancomunitats, té un muntant global de 30 milions d’euros per a 2022 i 2023 i dona flexibilitat als pobles a l’hora de desenvolupar projectes en poder executar-los durant dos anys. Els ajuntaments tenen la possibilitat de destinar tots els diners que els correspon per a aquests dos anys en una única obra, amb el que es poden escometre actuacions de major envergadura, o distribuir-lo en màxim de quatre actuacions.

Segons les dades recollides pels serveis tècnics de la institució provincial, la major part dels municipis ha optat per desenvolupar diferents obres, centrades de manera general en millora de canalitzacions, renovacions de carrers, condicionament de magatzems i safaretjos, construcció de nínxols, instal·lacions esportives, millora energètica d’edificis municipals, zones verdes, àrees d’esplai infantils, accessibilitat del municipi o proveïment aigua potable.

Directe