Les ONG de Morella ja poden presentar els seus projectes i optar a les ajudes del 0,7%

El termini per a presentar-los està obert durant 15 dies hàbils des que es va publicar al BOP i compten amb un pressupost de 17.500 euros

El Consell de la Solidaritat, en una imatge d'arxiu

Les Organitzacions No Governamentals (ONG) de Morella y la comarca dels Ports ja poden sol·licitar l’ajuda municipal per a desenvolupar els seus projectes. Amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP) el passat dissabte 15 d’abril es va iniciar el termini de 15 dies hàbils per a presentar els projectes que opten a obtindre les ajudes del 0,7% del pressupost municipal de l’any 2023. Cal recordar que, les bases d’aquestes ajudes es van aprovar al ple ordinari del mes de març i compten amb 17.500 euros, els quals es repartiran entre les ONG que compleixquen els requisits.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha volgut que “animar a totes les organitzacions de Morella i tota la comarca a presentar els seus projectes i optar a estes ajudes per a desenvolupar-los en este exercici”. L’edil ha explicat que “el termini es va obrir el passat dissabte i ja hem rebut algunes propostes de les ONG”.

Les bases d’estes subvencions valoren que els projectes contemplen actuacions d’infraestructura i prioritats socials i necessitats bàsiques de salut, educació o habitatge entre altres. També que contribuïsquen al desenvolupament i la disminució de la injustícia social. Es valora que siguen organismes locals o comarcals i que estimulen la presa de consciència i la sensibilització social de la població, igual que compten amb un calendari d’activitats a desenvolupar als Ports. Finalment, compta que els projectes tinguen objectius clars en defensa dels drets humans en la seua execució, incorporen un enfocament de gènere i millora de les condicions de vida de les dones, així com que tinguen com a població diana a la infància.

Directe