La Diputació presenta la nova imatge del Dia de la Província

Amb un cartell que dona una visió femenina de l'arquer de la Valltorta

La Diputació de Castelló ha presentat hui la imatge del Dia de la Província amb un cartell que dona una visió femenina de l’arquer de la Valltorta. A l’acte ha assistit el president José Martí i la guanyadora de la crida a projecte, la dissenyadora Lina Vila. Com ja és habitual, l’element central és “l’arquer o l’arquera de la Valltorta, símbol de la llarga història del nostre territori”, ha explicat Martí. “Una arquera colorista i actual”, en paraules de la dissenyadora. El Dia de la Província es celebrarà el pròxim divendres 5 de maig a les 19:00 hores en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Martí ha explicat que “44 projectes han sigut els que han optat a fer el disseny del qual és ja la nostra icona per excel·lència, i totes i tots els participants han mostrat una gran professional”. “Lina Vila ha resultat la guanyadora i ens ha fet un disseny innovador i encertat”, ha afegit el president.

Per la seua part, Vila ha assenyalat que, després de documentar-se a través de diversos articles, “ha quedat palés que les dones també eren caçadores i he volgut destacar, de manera més vehement, aspectes que, encara que són propis d’hòmens i dones, solen representar la feminitat”. A més a més, la imatge incorpora un trèvol de quatre fulles representant la naturalesa de la província.

Lina Vila (València, 1965) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (UPV), il·lustradora i dissenyadora, col·labora amb diversos estudis com a freelance i en 1998 funda Estudi Lina Vila. Des d’aleshores assumeix la direcció creativa dels projectes, ha participat en nombroses publicacions, exposicions, cursos i conferències sobre disseny i il·lustració. Actualment imparteix classes en el Màster de Disseny i Il·lustració de la UPV i en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD). A més a més, Lina Vila col·labora habitualment amb iniciatives socials i culturals.

Directe