Herbers aposta per les plaques solars per abaratir la factura de la llum i l’aigua

S'està instal·lant una nova estació d’autoconsum

Herbers aposta per les plaques solars per abaratir la factura de la llum i l’aigua

Herbers està instal·lant una nova estació d’autoconsum amb plaques solars per abaratir la factura de la llum i l’aigua. Amb aquesta instal·lació s’està col·locant un cablejat nou fins al repetidor per a poder alimentar-lo d’energia d’autoconsum amb plaques solars i abaratir la factura de la llum. A més, el cablejat es farà arribar fins la bomba d’aigua del pou d’emergència per a poder abaratir la factura de la llum i de l’aigua en quant siga necessari posar en marxa aquest pou per la manca d’aigua a la localitat, un fet que pot passar en les pròximes setmanes si no plou prompte.

Ara s’està fent la nova canalització per soterrar el cablejat en una zona amb molta pendent que inclús hi haurà que fer el clot a mà per la impossibilitat d’accés amb maquinaria pesada.

Un altre punt important és l’abastiment energètic per al pou d’emergència que amb la sequera actual Herbers podria haver d’endollar en els pròxims mesos en quant els aqüífers naturals es queden sense aigua.

Daniel Pallarés és l’alcalde d’Herbers

El cost d’aquestes actuacions és un total de 40.000 euros finançats a través de la Diputació de Castelló amb el pla Castelló avança.

Directe