L’IVACE concedeix 199.000 euros per a millorar el polígon industrial de Morella

La nova nau municipal s’acabarà d’equipar, així com es contemplen actuacions de millora del paviment de carrers i talussos

L’IVACE concedeix 199.000 euros per a millorar el polígon industrial de Morella

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha concedit una ajuda de 199.000 euros per a millorar el polígon industrial Les Casetes de Morella. Amb aquesta està previst fer una nova fase en la nau adquirida per l’ajuntament l’any passat i que dispose d’espais per a empreses i formació. A més, s’han previst altres projectes de manteniment i actualització de tot el polígon amb la instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics, la renovació del paviment de diversos carrers, la senyalització de les zones d’aparcament i la millora de les zones verdes i talussos contra en barri de l’Hostal Nou. Este tipus d’ajudes per als polígons industrials ubicats en pobles amb risc de despoblament tenen una línia específica amb un finançament del 100%.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “el polígon industrial és molt important per al teixit empresarial de Morella, per la qual cosa, el seu manteniment i millora han de ser constants i facilitar les tasques de les empreses allí ubicades”. L’edil ha explicat que “amb esta nova ajuda que hem aconseguit, continuem portant a terme millores al polígon industrial i equipant la nova nau municipal”. D’altra banda, Rhamsés ha volgut recordar “l’impuls de les comunitats energètiques locals on el polígon juga un paper fonamental, ja que s’instal·laran les plaques” i ha afegit que “també és fonamental generar més sòl industrial per a futures activitats interessades”.

Altres millores
al polígon

Les millores i manteniment del polígon industrial Les Casetes és constant per a facilitar els serveis i infraestructures necessàries per a l’activitat de les empreses allí ubicades. Durant els últims anys i gràcies a ajudes també de l’IVACE, s’han millorat les voreres del polígon. També, s’ha instal·lat un depòsit de gas i les canalitzacions necessàries per a abastir a les empreses o l’arribada de la fibra òptica. A més, també a través de l’IVACE s’ha millorat i ampliat el servei de videovigilància i l’enllumenat públic amb fanals que utilitzen panells solars, la qual cosa suposa un estalvi econòmic i augmentar l’enllumenat de diverses zones que ho necessitaven.

Des de l’ajuntament es treballa en la creació d’una comunitat energètica local amb plaques fotovoltaiques ubicades en espais municipals del polígon. També en el creixement del sòl industrial al seu voltant. Una modificació puntual del PGOU per a dotar de més sòl industrial a l’actual polígon de Les Casetes està en marxa i ja es reben els informes de totes les conselleries implicades. “Aquesta modificació és important, ja que del polígon industrial no té més sol disponible” ha detallat Rhamsés.

Directe